Лекарите са отстранили 12-сантиметров червей от бузата на жена, ухапана

...
Лекарите са отстранили 12-сантиметров червей от бузата на жена, ухапана
Коментари Харесай

Паразит израстна в бузата на рускиня след ухапване от комар

Лекарите са отстранили 12-сантиметров червей от бузата на жена, ухапана от комар, заяви в четвъртък Министерството на здравеопазването на Московска област. Хирургът, оперирал пациентката, споделя, че за първи път в 10-годишната си кариера вижда сходен случай.

51-годишната жена е постъпила в болница в град Люберци, покрай съветската столица, с недоволства от отичане и сърбеж в региона на бузите. След прегледа лекарите подозират, че пациентката има незлокачествен израстък, и вземат решение да го отстранят.

" След като направихме прорез под локална упойка, открихме главата на червей в дебелината на пукнатината. Имаше капсула с червей ", споделя Сергей Гревцев, началник на катедрата по лицево-челюстна хирургия.

Лекарят изясни, че в бузата на дамата се е развил инфекциозен развой, породен от активността на червея, който е провокирал сърбеж.

" Отстранихме капсулата от бузата и извадихме 12-сантиметров червей ", сподели Гревцев и добави, че това е първият сходен случай, който вижда през десетилетието си на хирургическа процедура.

Очевидно паразитът е попаднал в бузата на дамата, откакто е била ухапана от комар, инфектиран с хелминтоза. Домашните любимци също могат да придвижват тази зараза, се споделя в известие за медиите на здравното министерство.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР