Лекарите от УМБАЛ Св. Екатерина изписаха първия за годината сърдечно

...
Лекарите от УМБАЛ Св. Екатерина изписаха първия за годината сърдечно
Коментари Харесай

Лекарите от УМБАЛ „Св. Екатерина” изписаха първия за годината сърдечно трансплантиран пациент

Лекарите от УМБАЛ „ Св. Екатерина " изписаха първия за годината сърдечно трансплантиран пациент. Той е в положително общо положение, възобновен физически и изцяло подготвен за ресоциализация в обществото.

Трансплантацията бе осъществена на 2 януари 2024 година от екипа на проф. Димитър Петков, кардиохирург и изпълнителен шеф на УМБАЛ " Св. Екатерина ", откакто пациентът живя 6 месеца с изкуствено сърце. Трансплантацията след изкуствено сърце е доста по-сложна интервенция спрямо пациент, който не е бил сърдечно опериран преди този момент.

Продължилият едномесечен престой бе належащ, защото трансплантираният орган сподели признаци на отменяне и се наложи серия от биопсии, смяна в лечението до стабилизиране на общото му положение. Грижите по тази причина бяха поверени на доцент Филип Абединов и реанимационния екип на болничното заведение.

Заслуга има и Клиниката по патоанатомия, която с бързите и точни резултати от хистологичните проучвания, вследствие на биопсии насочваха лекуващите лекари към вярното доуточняване на лечението.
Пациентът изрече своята признателност към екипа на болничното заведение при изписването си.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР