Лекарите от неонатологичното отделение на пловдивската АГ болница „Селена“ спасиха

...
Лекарите от неонатологичното отделение на пловдивската АГ болница „Селена“ спасиха
Коментари Харесай

Спасиха бебе, родено преждевременно в 36-та седмица

Лекарите от неонатологичното поделение на пловдивската АГ болница „ Селена “ избавиха бебе, родено прибързано в 36-та седмица. Виктория Емилова се появява на бял свят на 27-ми август след прекарана вирусна зараза от майката. Тя се ражда с тегло 2690 г и растеж 48 см, само че в тежко и депресивно положение.

Виктория прекарва съвсем месец в неонатологичното поделение на най-голямата профилирана акушеро-гинекологична болница в Южна България – УСБАЛАГ „ Селена “, под директното наблюдаване на целия му екип. По време на престоя си бебето има следните проблеми – двустранна тежка пневмония, плеврален излив, остра сърдечна и бъбречна непълнота, нарушавания в коагулацията, кръвно-групова несъответственост. За този интервал е подложена на съвременно лекуване с няколко флакона куросърф, коротроп за проблемите ѝ със сърцето и виагра за белодробната хипертония, лекуване със сърфанктант и кръвопреливане. Тя остава 9 денонощия на апаратна вентилация, а от 17 септември е приспособена без О2. Вчера – 26-ти септември, Виктория беше изписана от болничното заведение.

От началото на годината в АГ болница „ Селена “ са родени 1697 бебета.

Неонатологичното поделение на „ Селена “ е сертифицирано за най-високото /трето/ равнище на подготвеност. В него работят 12 лекари с приети две специалности – неонатология и педиатрия. То има 6 зали и е оборудвано с най-новата и съвременна техника. Там се намира и единственият за България ултрамодерен кувьоз “Babyleo TN 500”. Отделението предлага и съвещания с тесни експерти – детски кардиолог, офталмолог, пулмолог, ендокринолог, оториноларинголог, ортопед, нефролог, невролог, инфекционист, гастроентеролог и хирург за навреме слагане на диагноза и лекуване.



Към момента в неонатологията на АГ „ Селена “ са настанени 15 бебета, 2 от които с проблеми след изписването в избраната за това зала.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР