Лекарите, които се грижат за бившия руски шпионин Сергей Скрипал

...
Лекарите, които се грижат за бившия руски шпионин Сергей Скрипал
Коментари Харесай

Лекуващите лекари на Сергей и Юлия Скрипал не очаквали двамата да оживеят

Лекарите, които се грижат за някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия, не са сигурни за бъдещото им положение. Двамата бяха открити в безпомощно положение при започване на март в британски град, а по-късно стана ясно, че са атакувани с Новичок, оповестява Българска национална телевизия.

Лекарите в Солсбъри се притесняват, че провалите за Сергей Скрипал и неговата щерка може да са по-сериозни в бъдеще. Двамата станаха жертва на офанзива с нервнопаралитичен сътрудник " Новичок " на 4 март. Как се лекува отваряне с сходно вещество към този момент остава по-скоро незнайно.

Д-р Кристин Бланшард, шеф на болничното заведение в Солсбъри: Честният отговор е, че не знаем. Целият ни опит е лекуването на трима души, отровени с Новичок. Мога да кажа, че още се учим.
Персоналът в болничното заведение обаче се тревожи дали и някой от тях няма да стане жертва на нервнопаралитичния сътрудник. Признават също, че не са очаквали Скрипал да оживеят.

Инцидентът със семейство Скрипал провокира остра реакция от страна на западните държавни управления и Съединени американски щати, които упрекнаха Русия за това и докара до прогонване на дипломати. Русия отхвърля да е забъркана.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР