Лекарите и медицинските сестри от Специализираната болница по очни болести

...
Лекарите и медицинските сестри от Специализираната болница по очни болести
Коментари Харесай

Лекарите и медицинските сестри от очната клиника във Варна с колективна оставка

Лекарите и медицинските сестри от Специализираната болница по очни заболявания във Варна са подали едномесечно предупреждение за овакантяване. Причината за оставките им е неприятното положение на постройката, която, съгласно тях, е рискова за пациентите, а също и остарялата здравна инсталация.

Варна

Лекарите споделят, че последният козметичен ремонт в здравното заведение е юридически преди 10 години. Покривът тече, липсват и условия за поддържане на нужната хигиена.

Заради неналичието на обикновени условия за работа доста от експертите напущат.
проф. Христина Групчева, зам.-управител на Специализираната болница по очни заболявания за интензивно лекуване във Варна:
В момента хората, които работят като координатори в лечебното заведение, като се изключи двама, са на процедура хора, които работят и в Катедрата по очни заболявания и зрителни науки и повода за това е, че всички останали към този момент работят или в частни центрове или някъде в чужбина. доктор Руслан Тошев, шеф на Специализираната болница по очни заболявания за интензивно лекуване във Варна:
От 2016 до 2019 година аз съм написал 15 докладни. Отговорът е никакъв.
Варненската очна болница е общинска благосъстоятелност. Като излаз от обстановката лекарите оферират тя да бъде трансферирана към Медицинския университет в града. Според сегашния шеф обаче здравното заведение може да бъде изправено на крайници с финансовата поддръжка на общината.
доктор Руслан Тошев, шеф на Специализираната болница по очни заболявания за интензивно лекуване във Варна:
В момента извън външни сили се пробват да основават напрежение. Това са офанзиви против Очна болница от страна на университета от година и половина.
Сега в болничното заведение се работи по всички профилирани клинични пътеки. Ако Община Варна трансферира собствеността си, има заплаха пациентите да заплащат за лекуването на някои болести, твърди доктор Тошков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР