Лекари в Германия започнаха да получават писмени Уведомления за съдебна

...
Лекари в Германия започнаха да получават писмени Уведомления за съдебна
Коментари Харесай

Носят ли съдебна отговорност медиците за нанесени вреди от ваксините?

Лекари в Германия започнаха да получават писмени " Уведомления за правосъдна отговорност ". В тях се твърди, че медиците могат да дават отговор по правосъден ред за нанесени вреди от имунизациите. Какво се крие зад тази акция?

От няколко месеца към този момент лекари, които имунизират против Covid-19, са обект на офанзиви от страна на разнообразни хора, отричащи пандемията, както и от антиваксъри. Освен закани, ругатни и доноси към този момент се употребява и различен прийом: на лекарите се разпращат " експертни оценки ", в които се оповестява, че медиците носели правосъдна отговорност за вероятно нанесени вреди от имунизацията.

Организацията " Медици и учени за здраве, независимост и народна власт " (MWGFD) също е изготвила писмо, което разпраща на лекари и ръководители на здравни служби, учебни заведения и общини в Германия. Документът, който не е подписан персонално, е озаглавен " Уведомление за персонална правосъдна отговорност ", написа DW.

Дори самото заглавие звучи неуместно, тъй като единствено избрани държавни служби и здравни каси имат право да издават сходни уведомления, освен това единствено за дължими данъчни или обществени заплащания. Във въпросния пасквил четем по-нататък и следното: " С сегашното писмо Ви подсещаме, че носите персонална отговорност за вреди, в случай че поставяте на Вашите пациенти някоя от генно основаните ваксини против Covid-19 “.

Източник на информацията не е посочен, което не изненадва, като се има поради това, че правосъдната отговорност е строго регламентирана законодателно: във втората корекция на Закона за отбраната от инфекции се споделя ясно, че при всички здравословни вреди, породени от имунизиране против ковид, може да се предявява иск за обезщетение. Мярката е общовалидна за цяла Германия. В подобен случай страната е длъжна да заплати лекуването на засегнатия, а също по този начин и пенсия, в случай че това се окаже належащо.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР