Лекари в Бургас спасиха преди дни 4-годишно дете, което почти

...
Лекари в Бургас спасиха преди дни 4-годишно дете, което почти
Коментари Харесай

Спасен живот и то само 4-годишен: Те просто скачат, дали има дъно - няма значение

Лекари в Бургас избавиха преди дни 4-годишно дете, което съвсем се било удавило в басейн в един от курортните комплекси. Извадено е от водата без дишане и със спряло сърце. Усилията на медиците обаче дават резултат и детето към този момент е нормализирано и изписано от болница.

Според лекарите най-честите категории хора, които са признати в реанимация след случай във водна среда, са деца, младежи и възрастни хора над 60 години. Оказва се, че басейните са не по-малко рискови, отколкото  морето.

Басейните са желано място за отдих през лятото, само че крият редица рискове. За да бъдат избегнати, е належащо да се съблюдават елементарни правила. " Човек би трябвало да идва наложително преди да е използвал алкохол. Чехлите са наложителни, поради хлъзгавите повърхности. Липсата им може да докара до съществени контузии. Влизането в басейна също изисква отговорност ", изяснява Георги Йорданов, който е шеф в общ басейн.

По думите на водния избавител Добромира Иванова първичната преценка за това дали детето може да стигне дъното на басейна е на родителя. Постоянното наблюдаване от страна на възрастните било наложително. Много постоянно обаче възрастните прехвърляли отговорността на водните спасители. Те от своя страна изясняват, че неналичието на надзор води до рискови обстановки.

" Децата са безстрашни. Те просто скачат. Дали има дъно, или не - за тях няма значение. Вече след това схващат в действителност каква е заплахата ", споделя още Добромира Иванова. По думите й тъкмо за 2 секунди може да стане напрегната обстановка. Груповите игри били сериозна причина за произшествия в басейна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР