Лекари от сдружение Въздух за здраве занесоха на кмета на

...
Лекари от сдружение Въздух за здраве занесоха на кмета на
Коментари Харесай

Лекари писаха до Фандъкова с мастило от мръсния въздух

Лекари от съдружие " Въздух за здраве " занесоха на кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова особено писмо-апел " Всички дишаме това писмо ". То е написано с мастило, направено от експерт-технолог, който е употребил чернилката на главните замърсители на въздуха в София.

" Нивото на замърсяване на въздуха е отговорно за увеличението на болесттите при уязвимите групи като хора в преклонна възраст, деца и хора с хронични заболявания.

Според публични данни за интервала 2015-2019 година жертвите на мръсния въздух надвишават най-малко десетократно тези, в резултат на случаите на пътя в същия интервал ", предизвести доктор Александър Симидчиев, експерт по белодробни заболявания и ръководител на съдружие " Въздух за здраве ".

Повод за самодейността е началото на отоплителния сезон, а Столичната община за поредна година изостава с по този начин нужната разяснителна акция, която да способства за понижаване на нездравословните излъчвания, обясниха от сдружението.

Скоро Европейският парламент следва да одобри решения по отношение на новите рекомендации на Световната здравна организация (СЗО). Мерките се внасят заради високите равнища на преждевременна смъртност, до която води неприятното качество на въздуха.

Пред България още веднъж ще изникне предизвикването да отговори на нови, най-малко 2,5 пъти по строги (по-ниски) правила за въздушно замърсявне. Това постанова страната да навакса изоставането си в изработването и използването на по-ефикасни ограничения за чист въздух под опасността от нови наказания, инициирани от Европейската комисия пред съда на Европейски Съюз.

На челната фотография: Д-р Александър Симидчиев с писмото-апел пред постройката на Столичната община
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР