Лекари от пловдивска частна акушеро-гинекологична клиника спасиха живота на 29-годишна

...
Лекари от пловдивска частна акушеро-гинекологична клиника спасиха живота на 29-годишна
Коментари Харесай

Спасиха майка и бебето ѝ в Пловдив. Жената развила смъртоносен синдром

Лекари от пловдивска частна акушеро-гинекологична клиника избавиха живота на 29-годишна родилка и бебето ѝ. По време на раждането се отлепила прибързано плацентата на дамата.

Състоянието провокира доста тежко страдалчество на плода. Направено е незабавно цезарово сечение, като животът на бебето е избавен с помощта на бързата реакция на екипа, направил навременно интервенцията, воден от доктор Даниел Ставрев. Последвалата помощ за детето в интензивния неонатологичен бранш здравното заведение нормализирала виталните му индикатори.

След раждането майката отключила смъртоносния ДИК синдром, който се характеризира с неспособност на кръвта да се съсири. Заедно с това, тежка бъбречна непълнота протекла с цялостен отвод на бъбреците да действат. Пациентката е реанимирана, само че продължаващо кървене в коремната празнина наложило осъществяването на повторна интервенция. Прелети са ѝ седем литра кръв, а лекарите се борили за живота ѝ и за този на бебето в продължение на няколко дни. Използвани най-съвременните способи за повлияване съсирване на кръвта.

Пълното стабилизиране на майката и новороденото лишило 10 дни, а заслуга за него имат екипите на отделенията по анестезиология и интензивно лекуване отпред с доктор Радостин Кренчев, на клиниката по акушерство и гинекология с шеф проф. Благовест Пехливанов и на отделението по неонатология с шеф доктор Мария Нещерова.

„ Радвам се, че сме живи. Нямам самообладание да се прибера в къщи и да гушна по-голямото си детенце. Благодаря на лекарите, че ми дадоха опцията да пребивавам втори живот и избавиха бебето ми. “, споделя майката Стоилка Манчева, която е помощник-възпитател в детска ясла и обичаното ѝ занятие е да играе на пода с малчуганите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР