Лекари от Националната кардиологична болница получиха наградата Посланик на доброто“

...
Лекари от Националната кардиологична болница получиха наградата Посланик на доброто“
Коментари Харесай

НКБ с награда „Посланик на доброто“ заради поставянето на стент на бебе

Лекари от Националната кардиологична болница получиха премията „ Посланик на положителното “ за 2022 година на Държавната организация за протекция на детето. Поводът за оценката е интервенционалната процедура за слагане на стент в аортата на бебе на 32 дни с вродена сърдечна малформация, която бе осъществена от мултидисциплинарен екип на НКБ през есента на предходната година, оповестяват от лечебното заведение.

Призът бе връчен на началника на Клиниката по детска кардиология в НКБ проф. Анна Кънева. „ Това отличие е за Матей – бебе, родено прибързано с рисково ниско тегло, на което поставихме стент при тегло 1 кг. Днес той е на 6 месеца, тежи 5 кг и е едно крепко бебе “, сподели на церемонията проф. Кънева.

Животозастрашаващото положение при дребния Матей е овладяно с помощта на професионализма, бързината и високата подготовка на екип от детски кардиолози, детски интервенционални кардиолози, интервенционални кардиолози и кардиохирурзи на НКБ.

„ Матей е едно от 250-те деца в тежко положение, които лекуваме всяка година със сърдечна интервенция или интервенционална процедура. Така в действителност спасяваме 250 фамилии, връщаме здравето,  спокойствието им, усмивката на лицата им, поддържаме вярата в триумфите на медицината. Лекарите и медицинските сестри със своя професионализъм и безрезервност подаряват положително с цялостни шепи “, добави проф. Кънева и напомни, че в Националната кардиологична болница е единственият център за лекуване на вродени сърдечни малформации и детска сърдечна хирургия в България.

Държавната организация за протекция на детето връчва премиите „ Посланик на положителното “  за четвърта поредна година. Отличието е израз на благодарността на държавната институция към хората, които са помогнали и подали ръка на дете в неволя и по този начин връщат вярата в обществото, че добротата съществува.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР