Лекари и профсъюзи в Германия предлагат по-дълга обедна почивка по

...
Лекари и профсъюзи в Германия предлагат по-дълга обедна почивка по
Коментари Харесай

Лекари и профсъюзи искат да се въведе сиеста в Германия

Лекари и профсъюзи в Германия оферират по-дълга обедна отмора по време на горещините. Докато федерацията на профсъюзите приветства проектите, фамилните предприятия отхвърлят сиестата.

Когато през лятото стане изключително горещо, на служащите в Германия би трябвало да се позволи да употребяват по-дълга обедна отмора - това е предлагането на здравните чиновници, предизвикващо дискусия измежду синдикатите и работодателските организации.

Германската конфедерация на профсъюзите да вземем за пример поддържа настояването на медиците.

" Защитата на чиновниците от горещините е отговорност на работодателите - и отбраната би трябвало да дава отговор навръх съответното работно място ", споделя Аня Пиел, член на управителния съвет на профсъюзите.

" Позволяването на работното време да се организира в по-хладните часове на деня е вероятен инструмент ", продължава Пиел.

В офиса ефикасната отбрана от слънцето също е част от него - " да вземем за пример да се държат щорите затворени през нощта и да се пуска вентилацията ". Премахването на източници на топлота като принтери и копирни машини от работните пространства, облекченият режим на обличане в офиса през лятото и обезпечаването на питиета също би трябвало да са част от новите правила, споделя Пиел.

Междувременно рецензии към проектите идват от Сдружението на фамилните предприятия. Председателят на сдружението Мари-Кристин Остерман отхвърля сиестата.

" Не виждам нужда от всеобхватна, вероятно законово планувана сиеста през лятото ", споделя Остерман.

Той добавя, че работодателите към този момент са призовани да вземат ограничения, с цел да създадат работата търпима при високи температури:

" Модели като работа на доверие и гъвкаво работно време оферират опция за по-ранно започване на работа в горещите дни на доста работни места, където това е допустимо от позиция на работния график. "

Според личната си информация сдружението съставлява ползите в региона на икономическата политика на 180 000 фамилни бизнесмени в Германия, които наемат осем милиона души, подлежащи на социалноосигурителни вноски.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР