Лекар, специалист по науката за дълголетието“, сподели своята рецепта за

...
Лекар, специалист по науката за дълголетието“, сподели своята рецепта за
Коментари Харесай

Учудващо проста! Лекар разкри тайната си за дълголетие и качествен живот

Лекар, експерт по „ науката за дълголетието “, показа своята рецепта за по-дълъг живот – и тя е по-проста, в сравнение с си мислите.

Д-р Питър Атиа счита, че единствено три часа седмично тренировки са освен значими за по-добро здраве, само че могат да понижат шансовете  за ранна гибел с 50 %. „ Упражненията са най-слабо употребяваната смяна, която може да създадем, с цел да повлияем на продължителността и качеството на живота си “, сподели доктор Атия.

Той насърчи включването както на силови тренировки, по този начин и на кардио сесии в подготвителната рутина. Като прибавя, че приемането на задоволително количество протеин също е извънредно значимо, написа " Дейли Мейл ".

Медикът счита, че хората би трябвало да не пропуста и двата типа физическа интензивност, в случай че желаят да покрият базовите условия, с които да подобрят физическото си положение.

С елементарни думи, в случай че стартирате от нулата, упражняването единствено на 30 минути дневно, шест дни в седмицата, може да понижи на половина предпоставките за ранна гибел.

Но „ вярното “ количество тренировки седмично зависи от равнището на физическа форма на индивида.

Силовите тренировки могат освен да оказват помощ за удължение на живота, само че също по този начин способстват за развиването на по-здрави кости, по-лесно ръководство на тежестта, възстановяване на качеството на живот, управление на хронични болести и подтикват позитивно мисловните процеси.

Докато в това време кардио упражненията карат сърцето и белите дробове да работят по-усилено, правейки ви по-издръжливи и по-здрави.

Д-р Атия също споделя и позитивното влияние, което упражненията имат върху здравето на мозъка.

„ Това, което знаем, е, че упражненията са най-големият " балсам " за здравето на мозъка. И е изумително какъв брой по-мощен се оказва той от храненето, даже от съня. И тези неща са доста значими, само че упражненията са  незаменими сами по себе си “, разяснява Д-р Атия.

Д-р Атия подозира, че това е по този начин, тъй като упражненията въздействат на редица системи - в това число равнищата на глюкоза, инсулиновата сензитивност, възпалението и създава растежни фактори за невроните.

Медикът разяснява, че е от значително и образуването на здравословни хранителни привички.

Д-р Атия твърди, че би трябвало да се употребява най-малко 1,2 грама протеин на кг от телесното тегло на ден - и евентуално до 2 грама  на кг, в случай че сте физически дейни. В допълнение към това диетата би трябвало да е богата на плодове и зеленчуци, в които има доста фибри, въглехидрати и здравословни мазнини.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР