Лекар снимал пациентки в гинекологично отделение, качвал в TikTok клиповете

...
Лекар снимал пациентки в гинекологично отделение, качвал в TikTok клиповете
Коментари Харесай

Лекар снимал пациентки в гинекологично отделение, качвал в TikTok клиповете 



Лекар снимал пациентки в гинекологично поделение, качвал в TikTok клиповете
Етичната комисия към Лекарската камара в Северна Македония е взела решение за лишаване за седем години на лекарските права на анестезиолога от болничното заведение в Тетово, който беше задържан, тъй като е снимал и качвал в TikTok клипове с пациенти и медицински личен състав от гинекологичното поделение в болничното заведение.

Според законовите разпореждания това е оптималното наказване, което може да бъде наложено, показват в известие от Лекарската камара, уточнявайки, че лекарят е нарушил Кодекса по здравна деонтология на камарата, както и Международния кодекс за здравна нравственос.

Като съсловно съдружие на всички лекари в Северна Македония, няма да допуснем достолепието и положителното име на лекарите да бъдат застрашавани от безконтролно държание на обособени персони. С днешното си решение органите на камарата, като законни представители на всички нейни членове, изпращат обръщение, че лекарите имат вяра в етичните полезности и правила и изрично ще се застъпват за поредното им ценене в работата си ", показват от Лекарската камара, представени от Българска телеграфна агенция.

Междувременно стана ясно, че прокуратурата е внесла обвиняване против анестезиолога за несъвестно осъществяване на работата си и нерегламентирано реализиране на видео записи. Прокурорът е внесъл и предложение до съда в Тетово за удължение на мярката му за неотклонение.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР