Лекар изброи млечните продукти, които хората със сърдечносъдови проблеми трябва

...
Лекар изброи млечните продукти, които хората със сърдечносъдови проблеми трябва
Коментари Харесай

Кои млечни продукти да консумирате и кои да избягвате за добро здраве

Лекар изброи млечните артикули, които хората със сърдечносъдови проблеми би трябвало да заобикалят или да лимитират

Млечните продукти се смятат за значима част от уравновесеното хранене и са цялостни с значими хранителни субстанции като калций, фосфор, витамини от група В, калий и витамин D, които са значими на разнообразни стадии от развиването на децата, а също и с напредването на възрастта. Въпреки това, когато става въпрос за пациенти със сърдечни болести, към потреблението на млечни артикули би трябвало да се подхожда деликатно. Млечните артикули съдържат и наситени мазнини, които могат да покачат равнищата на LDL холестерола и да покачат риска от сърдечни болести.

Особено при хора, които към този момент имат сърдечни болести, пълномаслените млечни артикули могат да доведат до сърдечносъдови затруднения. Според изследванията умереният банкет на млечни артикули, до 200 грама дневно, може да не повлияе отрицателно върху сърдечносъдовото здраве.

Въпреки това специалистите настояват, че млечните артикули не трябва да се пропущат изцяло, защото в тях има обилие от значими хранителни субстанции, които могат да бъдат от изгода за тялото и мозъка. Докато нискомасленото мляко, киселото мляко и изварата са чудесно признати, пълномасленото мляко и сиренето постоянно би трябвало да се употребяват умерено. В случай че търсите сурогат на млечните артикули и други източници на наситени мазнини, в диетата могат да се включат ненаситени мазнини, като ядки, авокадо или зехтин.

За лицата със сърдечни болести е значимо да се даде приоритет на разновидности с ниско наличие на наситени мазнини и холестерол, защото тези съставни елементи могат да влошат сърдечносъдовото здраве. Д-р Приянка Рохатги, основен диетолог в болница " Аполо ", споделя най-хубавите и най-лошите млечни артикули за хора със сърдечни болести.

Оптималният избор включва нискомаслено или обезмаслено мляко, което предлага съществени хранителни субстанции с понижено наличие на наситени мазнини.

Подобно е и нискомасленото кисело мляко, изключително елементарните разновидности, лишени от добавени захари, които са удобен вид за понижаване на приема на наситени мазнини и калории.

Включването на нискомаслено сирене, като извара или отчасти обезмаслена моцарела, може да бъде здравословен вид за консумация на млечни артикули с умерено наличие на наситени мазнини, макар че контролът на порциите остава основен заради калорийната компактност.

Гръцкият йогурт се отличава с нараснало наличие на протеини и понижено наличие на въглехидрати спрямо елементарното кисело мляко, което го прави потребно за здравето на сърцето.

Пълномаслените разновидности на млякото и киселото мляко трябва да се заобикалят заради нарасналото им наличие на наситени мазнини и холестерол, което изостря сърдечносъдовите опасности.

Преработените сирена, богати на наситени мазнини, би трябвало да се употребяват с нараснало внимание, а твърдите сирена като чедър или швейцарско, с високо наличие на наситени мазнини, би трябвало наложително да се одобряват лимитирано от пациентите със сърдечносъдови проблеми.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР