Лека двуместна спортна кола, но този път електрическа, е точно

...
Лека двуместна спортна кола, но този път електрическа, е точно
Коментари Харесай

Lotus Type 135 е електромобил, който си струва да чакате

Лека двуместна спортна кола, само че този път електрическа, е тъкмо това, което бихте очаквали от английската марка, и сега е в развой на разработка.

Lotus Emira едвам започва, само че работата към този момент напредва по напълно електрическия модел, който в последна сметка ще го размени. Понастоящем прочут единствено с вътрешния дизайнерски код Type 135, двуместният състезателен автомобил ще бъде ясно ориентиран към частта от пазара, с която английският производител е най-асоцииран. По принцип това е EV правоприемник на Elan и Elise.

Докато Lotus възнамерява да проектира своите SUV и седани в Германия и да ги създава в Китай, марката създава Type 135 в Обединеното кралство и има намерение да създава модела в дългогодишния си дом в Hethel, в началото дружно с Emira. Спортната кола ще бъде първият модел, който ще употребява новата платформа LEVA на Lotus – това е Lightweight Electric Vehicle Architecture – която съчетава обвързвана алуминиева конструкция с по този начин наречената „ гръдна батерия “, инсталирана зад купето, а не под пода. Подрамка от лят алуминий зад него служи като точка за монтиране на задното окачване на контролното рамо и мотора.

Вътрешни хора от Lotus споделят, че Type 135 ще употребява един мотор с аксиален поток, произвеждащ до 470 конски сили и задвижващ задните колела. Захранването ще се обезпечава от 66,4-kWh батерия. Платформата LEVA ще поддържа и по-мъдра настройка с два мотора и задвижване на всички колела, само че това е непокътнато за по-голям и по-скъп модел.

Опростено, с добавена лекост

Версията Type 135 ще бъде най-леката и елементарна - две типичен качества на Lotus. Въпреки че масата на батерията значи, че ще тежи повече от своите бензинови прародители, Type 135 към момента се чака да бъде по-малко от 3300 паунда. Той ще бъде пуснат като купе през 2025 година, по-късно последван от роудстър.

Дъщерното сдружение на Renault Alpine също възнамерява да употребява платформата LEVA като основа за своя електрически състезателен автомобил от последващо потомство, който компанията се надява да продава в Щатите. Philippe Krief, неотдавна напусналият R&D началник на Ferrari, ще създаде тази версия, тъй че да можем да изпитаме еднакъв главен пакет в две разнообразни маски.

Що се отнася до името, то може да се крие в елементарните очи, като се има поради потребността на английската марка да стартира всеки модел с буквата E. Добавете това към LEVA и ще получите Eleva, което значи „ да вдигнеш “ на няколко сантиментални езика.

Източник: caranddriver

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР