Легитимно право са действията на опозицията и напускането на залата

...
Легитимно право са действията на опозицията и напускането на залата
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Не може да се говори за криза в обществото

Легитимно право са дейностите на опозицията и напускането на залата също е деяние, което е тяхно право, само че е въпросът по кое време може да се употребява такава техника. Това разяснява вицепремиерът Томислав Дончев. През 2013 година беше прилагана последно такава техника и за мен е законна, когато има страшна рецесия в обществото, когато е належащо да се даде знак. Ситуацията не е такава, добави той. Ако има причина, която да разклати доверието в държавното управление, в основни негови членове, не може да бъде изключен сюжет на предварителни избори, само че сходни проекти нямаме, сподели още Дончев.

При добра готовност на болшинството не би трябвало да се стигне до отменяне на Бюджет 2019.
Томислав Дончев, вицепремиер: Средата, политическата е турбулентна и обществото ни е обезпокоително, само че не може да се приказва за рецесия. Няма елементарен излаз на обстановката, а настояването на оставката на Симеонов значи и завършек на държавното управление, тъй като губим парламентарната настройка, която го е избрала и поддържа. Не ми е подставяно такова изискване, само че звучи разумно.
Конструкцията може да има уязвими детайли като всяка политическа структура, формирана от две обединения. Докато има смисъл и можем, ще има ръководство, което да работи, разяснява вицепремиерът.

Но държавно управление с поддръжка на Движение за права и свободи ще е едва и с оказване на напън от всякъде, счита още той.

Дончев разяснява и електронното държавно управление:
Томислав Дончев, вицепремиер: С електронизацията е разумно да има и съкращения в администрацията. Необходимостта от някои категории експерти или въобще човекочасовете ще паднат. Българската администрация не е преоразмерена по отношение на всички заети. Под междинните равнища в Европа е. Голяма част от институциите като кройка и брой чиновници са създавани в напълно други условия и когато популацията е било по-голямо и механически сме били по-назад. Имаме ненатоварени и много по-натоварени администрации и би трябвало да се уточни всяка една администрация.
В края на идната година всичко ще е друго във връзка с електронното държавно управление и до две години може би ще може да се похвалите на другари в чужбина, че имаме такова, означи Дончев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР