Легендата разказва,че на другия ден са още по-вкусни, но никога

...
Легендата разказва,че на другия ден са още по-вкусни, но никога
Коментари Харесай

Фунийки с ягодов крем

Легендата споделя,че на другия ден са още по-вкусни, само че в никакъв случай не са оставали за идващия ден

Необходими Продукти

● яйца - 3 бр.
● масло - 125 г
● захар - 1 и 1/2 ч.ч.
● прясно мляко - 1 ч.ч.
● бакпулвер - 1 отново
● ванилия - 1 пакет
● брашно - към 1 - 1.2 кг

КРЕМ


● крем ягода - 1 бр. на д - р. Йоткер, подготвен за 3 минути
● мляко - 400 мл

УКРАСА


● шоколадови пръчици

Начин на подготвяне

Яйцата се разрушават. Маслото на стайна температура се разрушава със захарта. Към него се прибавят яйцата и млякото. Продължава да се бърка с миксер. Брашното се пресява. 900 г от него се разбъркват с ванилията и бакпулвера.

Постепенно се прибавя към течните съставки. Постоянно се бърка. Останалото брашно последователно се прибавя до приемане на меко и нелепкаво тесто.

Може и единствено 1 кг брашно да поеме - зависи от размера на яйцата. Върху набрашнена повърхнина се разточва тестото с дебелина към 1 см.

Нарязва се на лентички и се навиват към фунийки. Аз употребих капачки от кисело мляко, които бях оформила като фунийки. Пекат се на 220 градуса за към 15 минути.

Приготвя се кремът съгласно напътствията, а точно: в 400 мл студено мляко се сипва пакетчето и се разрушава 3 минути. След като са изстинали фунийките, се пълнят с крем.

Потапят се в шоколадови пръчици. Задължително фунийките би трябвало да са изстинали, защото кремът ще се втечни, в случай че са топли.

Получават се и кошнички с крем. Тестото се разточва фино. Изрязва се кръг. Поставя се във форма за мъфини, като хубаво би трябвало да прилепне по стените. Така се пече и след това се цялостни с крем. Отгоре още веднъж се поръсва с пръчици.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР