Легендата разказва, че ако оставите фунийките да престоят една нощ,

...
Легендата разказва, че ако оставите фунийките да престоят една нощ,
Коментари Харесай

Фунийки с крем

Легендата споделя, че в случай че оставите фунийките да престоят една нощ, те ще омекнат. За благополучие, фунийките се изяждат незабавно, щом бъдат сервирани на масата

Необходими Продукти

● яйца - 2 бр.
● захар - 1 ч.ч.
● кисело мляко - 1 ч.ч.
● сода - 1 ч.л.
● олио - 1/2 ч.ч.
● брашно - към 700 г
● шоколадови пръчици - за украса
● прясно мляко - 1 л
● захар - 1 ч.ч.
● яйца - 3 бр.
● брашно - 3 с.л.
● ванилия - 1 пакетче
● масло - 75 г

Начин на подготвяне

От всички артикули за тестото омесете меко, само че не лепкаво тесто. Разточете го на 0.5 см дебелина и 2 см ширина. От станиола от кофичките за кисело мляко или от алуминиево фолио се оформят фунийки. Около всяка фунийка се навива лентичката тесто.

Сложете фунийките да се пекат в авансово загрята фурна на 180 градуса до порозовяване. Още до момента в който са топли се маха фунийката.

Пригответе крема като кипнете съвсем всичкото мляко със захарта в тенджера. Яйцата, брашното и останалото мляко се разрушават добре и на тънка бликам се прибавя към врящото мляко.

Бъркайте, до момента в който се сгъсти и по-късно оставете още към минута и махнете от котлона. Към горещия крем прибавете ванилията и маслото и бъркайте до разтопяване.

Напълнете фунийките с готовия крем. Отгоре може да се поръсят шоколадови пръчици. Ако престоят една нощ фунийките омекват.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР