Легендата на ЦСКА и българския футбол Георги Димитров-Джеки коментира пред

...
Легендата на ЦСКА и българския футбол Георги Димитров-Джеки коментира пред
Коментари Харесай

Джеки: И Хитлер, и Сталин не знам дали биха се справили с футбола ни

Легендата на ЦСКА и българския футбол Георги Димитров-Джеки разяснява пред сътрудниците от " Топспорт " кой съгласно него би трябвало да поеме властта в БФС. Джеки довери също по този начин, че към този момент се усеща надалеч по-добре и благодари на футболната централа и на почитателите за поддръжката им, по време на сложните за него, от здравословна позиция, месеци.

Ето какво показа той:

" Краси Балъков заслужава почитание. Той се опита да придвижи един задграничен, потвърден модел в националния ни тим. Тук обаче опираме до качествата на самите футболисти. Като не са положителни, който и да бъде треньорът, няма значение.

Лош шанс за Краси, че записахме подобен мач с Англия. Той му изяде главата.

Начело на БФС? Нека не се заблуждаваме, че ще пристигна просто някой, който ще промени всичко радикално. Пак опираме до опциите на страната ни, във футболно отношение. Нямаме база, нямаме развъртян модел, не потвърждаваме, че разполагаме с работещи школи, а желаеме резултати. От какъв брой години към този момент не се приказва за юношеския футбол? Кой знае какви са ни футболистите там? И какво е изобщо равнището? Говорят се всякакви неща, суперлативи за гении, които подвигаме и превъзнасяме прекомерно рано, а по-късно се ядосваме, че не са се развили. Трябва време за това развиване. Но и ориентирана и ясна политика в това отношение.

Не съм сигурен, че една-единствена персона ще оправи футбола ни. Необходими са хора с доста солидни контакти. Сериозни връзки в УЕФА и ФИФА. Ти като не знаеш сръбски, като не разбираш какво ти приказват прилежащите страни и за всичко ти би трябвало преводач, мъчно стават нещата. Ако не познаваш личностите зад граница, с които ще би трябвало да имат взаимоотношения, по какъв начин да се случи всичко?

Емо Костадинов е младо момче още. Мисля си, че има още какво да даде като връзка сред националните тимове, тъй като има съществени заложби в тази тенденция. Не знам дали му е рано за президент на БФС.

Мишо Касабов ми е другар от доста години и знам, че е наясно с всичко протичащо се на високите етажи в европейския и международен футбол. Но освен той, освен Костадинов, Стоичков и който още мисли да се кандидатира.

И Хитлер и Сталин да застанат отпред на БФС, в качеството си на потвърдени диктатори, не знам дали ще се оправят с всичко във футбола ни.

Поради неналичието на задоволително индикатори за развиване във футбола. Спрели сме го това развиване от дълго време. Задминаха ни доста страни към този момент. Отборите ни играят по кални ниви. Няма игрища като едно време. Няма толкоз аудитория, както преди. И с пандемия, и без - хора на трибуните няма. А помните какво беше едно време.

Като материална база единствено може да се отличи. И като работа, която се прави. Иначе какво друго да посочим за образец?

Пак подчертавам върху прекомерното превъзнасяне на някои от младите играчи. Това не е добре. За никого. Нито за самите тях, тъй като след това осъзнават каква е истината, нито за клубовете им, нито за националния тим.

И в ЦСКА може да се каже, че бързат малко с реакциите. Акрапович не е водил тима задоволително дълго, с цел да се вършат изводи. Аз персонално на последно място в групата в никакъв случай не бих се радвал. Но може би в този момент е друга действителността. А може и ние самите по този начин да си я направихме.

Не ми се връща към 94-а. Не съм сигурен дали там не изпуснахме момента да задържим футбола си на високо равнище. Може и по този начин да е. Но това са минали неща. Важна е действителността. И това, че в обозримо бъдеще не се чака нищо хубаво. Стремим се единствено към непосредствените резултати. Гледаме от през днешния ден за на следващия ден единствено. А би трябвало да се поставят основите по сериозен метод, ловко, с цел да имаш след време на какво да се радваш. За да имаш устойчиви, а не краткотрайни резултати. Дано това го схванат тези, от които зависи всичко.

Аз съм добре към този момент. Много по-добре. Разбира се, че съм признателен на БФС за помощта. В чужбина имам другари, които се надяваха бързо да се оправя. Но същинската помощ пристигна от футболния съюз. Феновете да са спокойни. На години съм към този момент, само че се усещам надалеч по-добре. Благодаря за поддръжката в сложните месеци, които претърпях ", сподели Джеки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР