Легендата на ЦСКА и българския футбол Димитър Пенев разкри какъв

...
Легендата на ЦСКА и българския футбол Димитър Пенев разкри какъв
Коментари Харесай

Димитър Пенев посочи най-важното във футбола

Легендата на ЦСКА и българския футбол Димитър Пенев разкри какъв е ключът към триумфа в предаването " Домът на футбола " по DIEMA SPORT. Треньор №1 на ХХ век е безапелационен, че най-важното е играчите да помнят, че футболът е групов спорт.

" Много неща приказваме, когато сме на лагер, в отношение най-вече на футбола. Не може единствено да им пълниш главите с футбола и отговорности и аз съм минал като футболист и поех по другия път, по-трудния - като треньор.

Какво може да приказваш на футболистите? Да има първо колектив, когато поставяш дилемите самостоятелно, би трябвало да се стараят над 50-60% да се извършват, това е една групова игра. Не може един или двама и трима да носят на гърба останалите.

Може да се радваме на голмайстора, изключително на вратарите най-вече се радваме, когато избавят невероятни положения, само че това е една групова игра. Като треньор виждаш фигурите, които крепят основата на груповия спорт. Когато виждаш заварката сред тях извън, виждаш, че напредваме ", съобщи той.

" Има самостоятелни неточности, да, те би трябвало да се поправят, а не да се прекъсва играта и да се спори между тях, което е най-пагубното нещо. Има случаи, когато сме заставали по двойки и тройки и сме търсили грешките.

В тези моменти най-вече сме получавали головите положения на съперника - когато няма дружност. Ако не са обединени в разбирането, би трябвало да се работи да бъдем единни, без значение в кой спорт ", добави Димитър Пенев.
 Пената: Якимов е №1 в България за всички времена
Пената: Якимов е №1 в България за всички времена

Висока оценка
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР