Легендата на спортната гимнастика Йордан Йовчев очаква поне два финала

...
Легендата на спортната гимнастика Йордан Йовчев очаква поне два финала
Коментари Харесай

Йордан Йовчев: Някои от младежите може да участват на квалификациите на Световното

Легендата на спортната гимнастика Йордан Йовчев чака най-малко два финала за България на Световната купа във Варна идната седмица. Той участва на днешната контролна подготовка на тима и добави, че има мощно потомство при младежите, което ще докара до промени в националния отбор за мъже.

" Аз персонално се надявам на Валентина Георгиева на прескок най-малко край и най-малко още един край на Йордан Александров на успоредка. А може и повече, само че това е минималното, което сме си сложили. Дано да са здрави, да си изиграят нещата и може и още повече да създадем. Конкуренцията постоянно е има, става все по-силна. За страдание ние имаме двама състезатели, които са контузени сега. Те са едни от главните в националния тим - Дейвид Хъдълстоун и Димитър Димитров, който прави на всяко Европейско състезание финали. Те няма да вземат присъединяване в Световната купа, само че най-хубавите състезатели ще участват на Световната купа във Варна от 27 до 29 май и ще имаме доста повече наблюдения, само че 28 страни са дали поръчки, което го прави едно от най-мащабните надпревари за годината ", съобщи Йовчев.

Младежите са на лагер дружно с мъжете в зала " Раковски " и също демонстрираха уменията си на уредите.

" Двама от състезателите при младежите ще навършат 18 години след Европейското състезание и напълно почтено ще запълнят някои от редиците към мъжкия народен тим. Те упражняват дружно, на лагер са, което е добре, тъй като повече конкуренция сред тях и един различен се дърпат за нещо по-голямо. Смело мога да съобщи, че на някой от настоящия народен тим за мъже ще му е доста мъчно да остане в него, тъй като младежите вършат страхотни комбинации, постоянни са и душевен и физически. Това е хубаво за нас, идват доста по-свежи сили, с повече капацитет и с по-голям късмет за развиване ", добави Йордан Йовчев.

" Някои от младежите може да вземат участие на квалификациите на Световното състезание тази година, тъй като те са първа пресявка за олимпийските игри Париж 2024. Със сигурност ще има разбъркване в националния тим за мъже. Не можем да кажем същото за дамите, тъй като там имаме доста контузени състезателки, само че пък имаме едно острие в лицето на Валентина Георгиева. Тя направи един край в Азербайджан месец преди тази Световна купа и ние сме изпълнени с огромни упования към нея, тъй като скача един доста мощен прескок и за какво не пък да вземе и орден ", сподели още той.
 България с два златни медала от Световната купа по естетическа групова гимнастика в София
България с два златни медала от Световната купа по естетическа групова гимнастика в София

Българките не оставиха късмет на конкуренцията
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР