Легендата на националния тим на Италия по футбол и Ювентус

...
Легендата на националния тим на Италия по футбол и Ювентус
Коментари Харесай

Буфон защити Донарума: Тази грешка ще му помогне да израстне

Легендата на националния отбор на Италия по футбол и Ювентус Джанлуиджи Буфон отбрани сънародника си Джанлуиджи Донарума след отпадането на неговия Пари Сен Жермен на осминафиналите в Шампионската лига. Буфон счита, че е можело да бъде отсъдено нарушаване в обстановката при първия гол на Карим Бензема във вратата, защитавана от Донарума.

" Грешки като тази оказват помощ за израстването на всеки футболист. Те са част от процеса на развиване и съм сигурен, че няма да имат отрицателно въздействие, тъй като Донарума към този момент потвърди силата си да превъзмогва сложни моменти ", съобщи Джиджи Буфон в изявление за Corriere dello Sport.

" Той е прекомерно стабилен, с цел да бъде обиден от това. Джиджи е един от най-хубавите вратари в света. В топ 3 е дружно с Тибо Куртоа и Мануел Нойер ", добави 44-годишният деец, който в този момент носи екипа на Парма.
 Юве връща Донарума в Серия
Юве връща Донарума в Серия " А "?

Вратарят на ПСЖ може да се завърне в родината си

" Ако би трябвало да съм почтен, в Италия това щеше да е нарушаване. Евентуално след инспекция със системата за видеоарбитраж. Като вратар, аз щях да съм гневен. От друга страна играчите на Реал щяха да са ядосани, в случай че реферът беше дал сигнал ", разяснява още Джанлуиджи Буфон.

Според различен италиански вестник Gazzetta dello Sport, селекционерът на националния тим на Италия Роберто Манчини се е обадил по телефона на Джанлуиджи Донарума, с цел да го успокои. След по-малко две седмици за италианците следва среща със състава на Република Северна Македония от плейофите за класиране на международното състезание в Катар.

Изданието твърди още, че Ювентус още веднъж демонстрира интерес към вратаря на Пари Сен Жермен
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР