Легендата на мотоциклетния спорт Валентино Роси ще потегли от първа

...
Легендата на мотоциклетния спорт Валентино Роси ще потегли от първа
Коментари Харесай

Валентино Роси спечели полпозишън след близо две години прекъсване в MotoGP

Легендата на мотоциклетния спорт Валентино Роси ще потегли от първа позиция в Гран при на Италия, откакто сграбчи ослепителен полпозишън на пистата Муджело. Доктора зарадва публиката в родината си с съвършена обиколка 1:46.208. Той изпревари с 35 хилядни някогашния си съотборник Хорхе Лоренсо.

Трети на стартовата решетка в неделя ще потегли актуалният съотборник на Роси Маверик Винялес. Лидерът в шампионата Марк Маркес ще започва едвам шести, до момента в който Андреа Довициозо е седми.

Роси завоюва полпозишън №55 в кралския клас и общо 65 в кариерата си. Той идва след близо двугодишно спиране, като последният му беше на пистата Мотеги през 2016 година През сезон 2016 година Роси завоюва общо три квалификации, като беше най-бърз на Херес и още веднъж на Муджело.

" Много прочувствен миг за мен, изключително обиколката след полпозишъна. Това беше една огромна изненада, тъй като тази година в квалификациите постоянно имам проблеми. Днес обаче бях на равнище и обиколката превъзходна ", сподели Роси.

#MotoGP Qualifying
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР