Легендата на мотоциклетния спорт Валентино Роси подписа заводски договор с

...
Легендата на мотоциклетния спорт Валентино Роси подписа заводски договор с
Коментари Харесай

Валентино Роси стана и заводски пилот на БМВ

Легендата на мотоциклетния спорт Валентино Роси подписа фабричен контракт с БМВ и по този начин ще взе участие в проби и надпревари отвън отговорностите му към тима на WRT в европейските ГТ3 серии.

Доктора се отдръпна от MotoGP в края на предходната година, а през тази стартира дейната си спортна кариера на четири колела. Той стори това с белгийския тим WRT, който от следващата година ще си партнира с БМВ, откакто от основаването си през 2009 до в този момент работеше с Ауди в другите шампионати, в това число и ДТМ.

Очаква се с изключение на участията на Роси в ГТ3 надпреварите в Европа той да се включи в няколко теста и даже надпревари с новия хиперкар автомобил на БМВ. През 2023 година той ще взе участие единствено в американския шампионат за спортни коли, а от 2024 ще се включи и в Световния шампионат за устойчивост и „ 24-те часа на Льо Ман “.

„ Горд съм, че ставам формален фабричен водач на БМВ. Тази година започнах да се състезавам съществени с коли и се разбирам доста добре с тима на WRT. Доволен съм, че той избра БМВ за своя нов сътрудник.

„ Вече имах шанса два пъти да тествам ГТ3 колата на БМВ и чувството е доста положително. Мисля, че ще сме мощни през новия сезон. Освен това БМВ ми дава невероятната опция да си партнирам със мощни водачи като Максим Мартин и Аугусто Фарфус. Все още имам доста за учене, само че се уповавам се оправя добре и да не ги отчайвам “, разяснява Доктора във връзка заводския си контракт с БМВ.

Ръководителят на моторспорт програмата на баварците Андреас Рос съобщи, че Роси е „ жива легенда “ поради триумфите си в мотоциклетизма, само че добави, че той „ занапред би трябвало да се потвърждава в надпреварите в четири колела “.

„ Той сподели, че автомобилните надпревари за неговият втори моторспорт дом и той носи цялата си пристрастеност, умения и отдаденост в тази нова глава от неговата кариера. Фантастично е, че Валентино става част от фамилията на БМВ. Нямаме самообладание да стартира съвсместаната си работа в Вале “, сподели още Рос.
 Роси започва с BMW M4 GT3 в Дубай Роси започва с BMW M4 GT3 в Дубай
Роси ще направи своя дебют за БМВ по време на „ 24-те часа на Дубай “ идващия месец, след което ще се включи и в „ 12-те часа на Батърст “ в Австралия в първия уикенд на февруари. Състезанието на Зеления континент ще бъде първи кръг от междуконтиненталния ГТ шампионат за 2023 година.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР