Легендата на Левски Божидар Искренов е поредният голям спортист, включил

...
Легендата на Левски Божидар Искренов е поредният голям спортист, включил
Коментари Харесай

Легендата на Левски Божидар Искренов се включи в кампанията Подкрепа за българските капитани

Легендата на Левски Божидар Искренов е следващият огромен състезател, присъединил се в акцията " Подкрепа за българските капитани ". Тя е за моряците Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които бяха арестувани дружно с кораба Galaxy Leader на 19 ноември 2023 година.

Искренов е емблематична фигура в огромния тим на Левски от 80-е години на предишния век, който реализира седем следващи победи над ЦСКА, печели требъл през 1984 година, два пъти отстрани немския Щутгарт в евротурнирите. В живота си Искренов е преодолял доста компликации с високо вдигната глава, а освен е вдигал на крайници хиляди пъти последователите с неповторими финтове и голове. Той изпрати позитивна сила на Чанев и Веселинов и им пожела да бъдат мощни духом в тази стихия и скоро да се приберат живи и здрави при фамилиите си.

Инициативата " Подкрепа за българските капитани! Любо, Данаил – с вас сме! " беше подета от близки и другари на двамата и стартирана на 6 декември 2023 година – Никулден, Ден на моряците. Клубовете, които я започнаха, са футболните Пирин от Благоевград, където е роден капитан Чанев, както и Черно море от Варна, където двамата са приключили висшето си обучение. Те бяха последвани от столичните Левски, Славия, Локомотив София и ЦСКА 1948, от пловдивските Локомотив и Ботев, Лудогорец, Арда, Берое и Етър, както и от втородивизионните Беласица, Монтана и Литекс.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР