Легендата на италианското кино Клаудия Кардинале, партньорка на най-големите актьори

...
Легендата на италианското кино Клаудия Кардинале, партньорка на най-големите актьори
Коментари Харесай

Клаудия Кардинале - една легенда на 80


Легендата на италианското кино Клаудия Кардинале, партньорка на най-големите артисти на ХХ век, чества през днешния ден 80-ия си рожден ден.

Родената в Тунис италианката ще означи юбилея си на сцената на спектакъл "Сан Карло" в Неапол. Самата тя признава, че това тържество в нейна чест е изненада за нея, защото тя същата вечер играе в неаполитанския спектакъл "Аугостео" в комедията "Странната двойка" на актуалния американски драматург Нийл Саймън. Идеята за постановката, съгласно нея, принадлежи на режисьора Паскуале Скуитери, с който дълго време имаше персонални и креативен връзки. Той умря през февруари предходната година, и макар че двойката от дълго време се е разделила, актрисата постоянно приказва с топлина за техния съюз и посвещава играта си в тази режисура на него.

Дете на сициалианци, на 16 години тя печели конкурс за хубост, а премията е да отиде на филмовия фестивал във Венеция. Там продуценти и режисьори й вършат оферти за функции. Баща й е този, който я убеждава да стартира кариера в киното.

Клаудия Кардинале е муза на кинодейци от ранга на Лукино Висконти, Федерико Фелини и Луиджи Коменчини и очаровала публиката със буйния си взор. Кардинале взе участие в спечелилия Оскар филм на Фредерико Фелини от 1963 година „ 8 1/2 “.

В своята кариера Клаудия Кардинале има 175 кино лентата, като фестивалите в Берлин и Венеция са отличили нейната работа. На 80 години Клаудия Кардинале признава, че е предпочела да остарее естествено и ненавижда козметичните процедури.

През октомври 2015 година Клаудия Кардинале посети България във връзка премиерата на кино лентата „ Имало едно време един уестърн “ на режисьора Борис Десподов, в който актрисата играе себе си. По време на визитата си тя получи купата „ лекар хонорис идея “ на Националната академия по театрално и кино изкуство „ Кръстьо Сарафов “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР