Легендата на италианския футбол Джанлуиджи Буфон поздрави националния тим на

...
Легендата на италианския футбол Джанлуиджи Буфон поздрави националния тим на
Коментари Харесай

Буфон за победата на Иран: Вие сте герои и вдъхвате сила, за мен сте пример

Легендата на италианския футбол Джанлуиджи Буфон поздрави националния отбор на Иран за успеха с 2:0 над Уелс пристигнала след трагични попадения в добавеното време. Буфон обаче посвети своя пост и на вярата, която те са вдъхнали на мнозина, защото националите на персийската страна неколкократно се оповестиха в поддръжка на митингите против ръководството в страната.
 Първи червен картон на Мондиал 2022 и два гола в добавеното време доставиха трагична развръзка сред Иран и Уелс Първи червен картон на Мондиал 2022 и два гола в добавеното време доставиха трагична развръзка сред Иран и Уелс
“Ще останете в историята със своята храброст. Днешната победа е знак за вяра и мощ за тези във вашата страна, които се борят за независимост. За доста хора вие сте герои, за мен сте образец, ” написа международният първенец с Италия от 2006-а година.

View this post on Instagram
A post shared by Gianluigi Buffon (@gianluigibuffon)

Масовите демонстрации в Иран започнаха през втората половина на септември, когато моралната полиция в страната умъртви 22-годишната Махса Амини за погрешно носене на Хиджаб. Футболистите от националния отбор даже не пяха химна на страната в символ на поддръжка против репресиите от страна на ръководещите.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР