Легендата на френския футбол Никола Анелка бе назначен за изпълнителен

...
Легендата на френския футбол Никола Анелка бе назначен за изпълнителен
Коментари Харесай

Френската футболна легенда Никола Анелка е новият изпълнителен директор на турския Юмраниеспор

Легендата на френския футбол Никола Анелка бе назначен за изпълнителен шеф на втородивизионния турски тим Юмраниеспор.

Новият клуб на Никола Анелка сега е 12-ти във втора турска дивизия. Анелка не идва на непозната територия в Турция. Там той игра година и половина с Фенербахче, където означи 16 гола в 57 мача сред януари 2015 година и лятото на 2016 година



44-годишният Анелка прекара няколко месеца на поста старши треньор на нискоразредния френски клуб Йер през 2021 година. За последно той се подвизава в школата на Лил, където няколко месеца работеше с младите нападатели в подготвителния център.

Анелка бе консултант към нидерландския Рода, играещ треньор на индийския Мумбай Сити и на китайския Шанхай Шънхуа, както и състезателен шеф на алжирския Хюсеин Дей.

Като футболист французинът игра за Арсенал, Ливърпул, Челси, Манчестър Сити, Пари Сен Жермен, Реал Мадрид и Ювентус. С Реал Мадрид той печели Шампионската лига, с Арсенал и Челси - Висшата лига на Англия, а с Ювентус - купата в Италия.

За националния тим на Франция има 69 мача и 14 гола, а през 2000 година стана и европейски първенец с " петлите ".

В тима на Юмраниеспор играе някогашният български национал Страхил Попов. Тимът е на 12-о място в 1 Лига на Турция с 23 точки от 19 мача. В последния си мач Юмраниеспор отстъпи с 1:4 на водения от Станимир Стоилов отбор на Гьозтепе.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР