Легендата на българския футбол Христо Стоичков подари на Папа Франциск

...
Легендата на българския футбол Христо Стоичков подари на Папа Франциск
Коментари Харесай

Стоичков подари на Папа Франциск копие от „Златната топка“, която спечели през 1994 година

Легендата на българския футбол Христо Стоичков подари на Папа Франциск копие от " Златната топка ", която завоюва през 1994 година. Стоичков е в Рим по случай Мача на мира, който тази година е в памет на аржентинската легенда Диего Марадона.

" С огромна голяма наслада подарих на папа Франциск копие от моята " Златна топка "! Бяхме при него, играхме за мира по света във Вечния град! Цар Футбол е най-хубавият дипломат за кротичък свят! ", написа Стоичков в профила си във Фейсбук.

Стоичков игра 25 минути игра в Мача на мира - показателен дуел с присъединяване на голям брой известни някогашни и сегашни състезатели. Камата беше титуляр в състава на " белите " паралелно до състезатели като Роналдиньо, Буфон, Мхитарян, Венсан Кандела, Шота Арвеладзе и други Носителят на " Златната топка " направи две асистенции за голове на Арвеладзе, а също така взе участие в акцията при попадение на португалеца Уго Алмейда.

В състава на " сините " бяха италианци. Стоичков беше на терена единствено през първото полувреме от 25 минути, неговият тим водеше с 3:2. После Стоичков, който игра с №9, беше сменен, а " сините " обърнаха до победното за тях 4:3. Срещата бе под патронажа на папа Франциск и отдадена на Диего Марадона, който беше участник в мача в предходните му две издания преди години. Преди началото на дуела Роналдиньо и Чиро Ферара посадиха дърво за мир.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР