Легендата на българския футбол Христо Стоичков и олимпийската шампионка Мадлен

...
Легендата на българския футбол Христо Стоичков и олимпийската шампионка Мадлен
Коментари Харесай

Христо Стоичков: Аржентина е фаворит за спечелването на Световното по футбол в Катар

Легендата на българския футбол Христо Стоичков и олимпийската шампионка Мадлен Радуканова станаха носители на премията „ Почетен факлоносец на мира “ на щафетата „ Пробег на мира “. Пазарджик бе хазаин на церемонията по награждаването.

Провеждан към този момент трето десетилетие, пробегът е най-мащабната и най-продължителна всеобща демонстрация, отдадена на мира, като участниците в него са минали над 600 хиляди километра.

„ Аз постоянно съм се борил да има мир, било то на терена или отвън него. Защото няма по-хубаво от това да има съгласие и да могат хора от разнообразни краища на света да седнат на едно място и да си приказват “, съобщи Стоичков пред камерата на Българска национална телевизия.

Христо Стоичков, Мадлен Радуканова и кметът на Пазарджик Тодор Попов получиха премиите си от олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова.

След награждаването, носителят на „ Златната топка “ за 1994 година уточни своите любимци са международната купа от Мондиала в Катар.

„ Един то любимците на това международно състезание е Аржентина, от позиция на това, което аз виждам в последните две години “, добави Камата.

По-късно денем стотици посрещнаха Христо Стоичков в зала „ Васил Левски “ за показване на неговата автобиографична книга, която към този момент има над 70-хиляден тираж.

Специалното изявление, което Христо Стоичков даде за Българска национална телевизия, можете да видите в неделя, 25 септември, от 12:30 часа в предаването „ Арена спорт “ по Българска национална телевизия 1!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР