Легендата на българската художествена гимнастика Нешка Робева разпространи любопитна публикация

...
Легендата на българската художествена гимнастика Нешка Робева разпространи любопитна публикация
Коментари Харесай

Нешка чрез Фейсбук: Технологията „Замети го под масата“ незабавно бе задействана…

Легендата на българската художествена гимнастика Нешка Робева популяризира любопитна обява посредством профила си във Facebook часове, откакто Българската федерация в грациозния спорт пусна публична позиция по отношение на изказванията на треньорката.

Както е известно, в изявление за „ Събуди се “ по NOVA Робева сложи под подозрение критериите за селекция в националния тим. Последва отговор от страна на ръководителя на федерацията Илиана Раева , която съобщи, че в понеделник ще има и публично мнение на централата. Малко откакто то бе публикувано, Робева употребява обществената мрежа за словоизлиянието си. Специалистът не загатва никакви имена, а в текста си на няколко пъти приказва за „ технологията за замитане под масата “, която била „ задействана “.

Предлагаме цялостния текст на Нешка Робева без редакторска интервенция:

"След като през вчерашния ден ви докарах нови безредици /Бранимира Цветанова, имам предвид най - към този момент теб/, се гърбосложих на дивана, склопих очи, популярност на Бога, не вечно и започнах да обмислям. Как по този начин аз тихият и безконфликтен човек, тъкмо по време на най-тежките пости, когато не хапвам месо /за да не бъда кръвожадна/ нито сиренце или млечице, а набивам треволяк и „ чиста софийска„ водица, с цел да се смиря най-сетне, взех че съгреших, като още веднъж позволих да ме забъркат в скандал?

Затворих тв приемника, с цел да се съсредоточвам и отговоря на натрапчивия въпрос – Защо? Защо отново аз???

Спомних си за „ добре подредения “ ми кабинет, за безсънната нощ, която ме чака, за гръмките заглавия и обещания за кавги?!!
Помислих си, че би трябвало да е отново поради IQ …

И все пак…

Мислех, мислех и отново, и отново, и отново мислех, до момента в който мислите в главата ми не добиха такава скорост, че като от свръх мощна центрофуга, се пръснаха и освен ми дадоха няколко отговора, само че ме насочиха към гениално прозрение…

Най-после прозрях технологията, която други преди мен са измислили и към този момент години прилагат… Аз персонално за себе си и вас я кръстих „ Технология на замитане под масата. “

Приятели, желая да уточня, пиша всичко това за нас… Нали мъдрите споделят: „ Светът е оживял, тъй като се е смял. “ Не желая никого да занимавам със себе си и с „ надълбоко философските “ си проникновения, по тази причина апелирам:

- Хора със слаби нерви и тези, които нямат време за губене, да не четат писанията ми. В края на краищата, нали мога на личната си страница да се позабавлявам дружно с приятелите си?

- Да не ги четат и тези без възприятие за комизъм.

- Да не го четат и тези, които търсят под вола теле. Нито тези, които имат научни разработки и степени на тематика „ Как да създадем от мухата слон? “

И още едно предизвестие – всевъзможни прилики с лица, които пълнят служебния фейсбук със личните си портрети, /нещо като тези, дето строго ни наблюдават от стената/, са инцидентни. Както и с тези, които услужливо се подписват под всяка нелепост на величавия си шеф…
С това, което споделих нагоре обезпечавам своята доброжелателност към всички хора на белия свят…

И по този начин след огромния гърмеж от центрофугата, пристигна и огромната мисъл.

Представете си човек подложен в неуместната обстановка някой непрекъсната да му желае пояснение и този някой да не е наклеветен разузнавач или държавен предател, а хора, работещи в съществени организации, които се занимават с духовното развиване и здраве на децата, пазят правата им, наблюдават и незабавно сигнализират за употреба на децата, техния труд или личност…

Искат и чакат отговор, а ти няма по какъв начин да обясниш, за какво си склонил малолетни да популяризират хазарт? Да не приказваме за образеца, който дават на други подрастващи? Впрочем в оная Америка към която се стремим, за такова нарушение има бърза процедура и затвор. И по никакъв начин не е смекчаващо виновността събитието, че някой не знаел законите. И освен в Америка…

Сериозните хора, обаче желаят отговор, а ти мълчиш и чакаш някой да ти падне на мушката или да мине време... Да поспечелиш някой приз от задаващо се, значимо за нацията събитие и въпросите да отпаднат, тъй като кой ще желае да бъде обявяван за зложелател на благата си родина, човек, който разрушава фамилната идилия – завистник и пакостник??? Пък и нали в развитите демокрации спечелилите не ги съдят?

И по този начин, тъкмо когато се чудиш какво и с кого да си измиеш ръцете, той макар предизвестията на Брани /извинявай, блага, само че все не можеш да го опазиш, този опак човек и то от самия него/ като по поръчка ти се навира в ръцете. Технологията изисква бърза реакция. Събираш метлите, четките, баданарките, връчваш ги на услужливите клакьори с викове и пердах, пердах, пердах необмислено по главата, до момента в който не го качиш на показ на масата.

А масата?

Масата? За коя маса става въпрос? За онази която търпи, с цел да си избави душата? За онази, която покорно приема, че е направена от неприятен матрял и мълчи, с цел да не пострадат децата или за онази под която всички замитат неуместните истини и въпроси?!

Приятели, отдавна задавам едни и същи въпроси, на които не получавам отговор.

Случаят с едно унизено и обезверено дете, преди месеци провокира стихия във фейсбук, само че не провокира никакъв интерес в нито една медия?!!… Явно в този момент му е пристигнало времето! Технологията „ Замети го под масата “ неотложно бе задействана…

Светкавично бе посочен нужния провинен и като в оня остарял анекдот за майстора на българския цирк – „ осветлението угасва, изстрел към издигнатия в купола балон цялостен с…, прожектори, туш и… той в бяло… “, някой се пробва постоянно да се измъкне в бяло.

Моля пресата и въобще медиите да не отегчават феновете, слушателите и читателите с измислени кавги, замитайки доста по-тежки проблеми под масата. Недостойно, въпреки и услужливо... Когато ножът е опрял до кокала, даже на Ганьо не му е до бръщолевенията на две баби.

Да се развеселим и посмеем, другари, нали по тази причина поставих всички тези старания?

Ако се вземем прекомерно на съществено, ще изгубим свободата си и което е по-страшно – себе си… "

Припомняме, че от 30 март до 1 април София ще е хазаин на Световната купа по художествена гимнастика. Ансамбълът на Германия, чийто треньор е Нешка Робева също е подал поръчка за присъединяване.

Ето и последователност на събитията от неделя насам:

Нешка Робева: Дори нежелана, все по този начин работя за българския спорт

Раева: Недопустимо е Нешка да манипулира публичното мнение по този начин грозно

Федерацията по художествена гимнастика с публична позиция

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР