Легендарният вратар на ЦСКА - Георги Велинов - почти не

...
Легендарният вратар на ЦСКА - Георги Велинов - почти не
Коментари Харесай

Джони Велинов: Сблъсъкът на Тича ще определи доста неща и занапред

Легендарният вратар на ЦСКА - Георги Велинов - съвсем не пропуща мач на ЦСКА. Той участва на последната зимна контрола против Септември въз основата в Панчарево, както и на първия пролетен дуел против Ботев Враца на националния стадион.

Джони разяснява пред " Тема Спорт " безапелационната победа на рестарта, като показа упованията си и за идния дуел с Черно море, където играе при започване на своята кариера.
 Билетите за Черно море - ЦСКА към този момент са в продажба
Билетите за Черно море - ЦСКА към този момент са в продажба

В мрежата на Ивентим

Г-н Велинов, присъствахте на първия пролетен мач против Ботев Враца. Как ви се стори атмосферата след преместването на " Васил Левски " и по какъв начин оценявате представянето на ЦСКА?

- На ЦСКА мач доста мъчно пропущам. Атмосферата беше приятна, което е напълно обикновено. Обстановката не е непозната нито за последователите, нито за футболистите. В последните години на този стадион играем дербитата с Левски и множеството мачове в Европа, а да не приказваме в предишното какъв брой велики резултати сме постигнали там. Така че беше обикновено да стартираме хубаво пролетта. Мачът беше динамичен и се веселя, че спечелихме с доста красиви голове. Хареса ми държанието в офанзива.

Бяхте покрай тима и при първия престой на Фернандо Каранга в ЦСКА. Какво е неговото въздействие върху играта в нахлуване?

- Той си е водач по природа. Умее да възпламенява останалите, да ги печели на своя страна. Виждате и публиката какъв брой му се радва. Сякаш в никакъв случай не си е тръгвал. Абсолютно същият си е. Очаквам доста голове от него, той по тази причина се е върнал - с цел да вкарва. Не можа да стане първенец с ЦСКА предходния път, нека в този момент успее да го направи. Пожелавам му го от все сърце и се надявам да остане дълги години.

Съгласен ли сте обаче, че ЦСКА се нуждае от укрепване в офанзива, най-малкото поради ограничавания брой футболисти, останали в нападателен проект?

- Ръководството най-добре си знае работата, треньорът също. Предполагам, че ще вземат нападател, тъй че го чакаме.

Димитър Евтимов направи страховит мач против Ботев Враца...

- Ами потвърди, че ненапразно е в ЦСКА. Той е доста положително момче, работлив, постоянно се старае. Като цяло разполагаме с превъзходни вратари. Доста пъти съм казвал мнението си за Бусато и че считам, че е най-хубавият у нас. Трябва да поздравим и треньорите на вратарите, които работиха с него, откогато пристигна. Сега изключително виждам по какъв начин го тренира Стоянчо (б.а. - Стоян Колев) и би трябвало да му благодарим и на него.

Предстои посещение на Черно море на " Тича ", което обичайно е мъчно за ЦСКА. Вие сте играли и за двата тима, какво очаквате от конфликта във Варна?

- Мачовете на " Тича " постоянно са тежки, само че и съвсем постоянно ги печелим. Така че още веднъж чакам победа за ЦСКА. Това е първият от поредицата значими мачове за нас до края на сезона, в които би трябвало да сме съвсем безгрешни, с цел да реализираме задачите си. Но аз имам вяра на тима, че може да направи това. Със сигурност конфликтът в този момент на " Тича " ще дефинира много неща и отсега нататък.

Лудогорец победи Черно море и се изкачи на върха. Смятате ли, че моряците бързо ще изпаднат от борбата за купата?

- Черно море е сериозен тим, Илиан Илиев работи доста добре. Аз персонално желая борбата да е сред нас - ЦСКА и Черно море. Смятам, че всичко е допустимо, въпреки че Лудогорец сподели добра форма в мача посред им оня ден.
 ЦСКА със известие за Румен Трифонов
ЦСКА със известие за Румен Трифонов

Поздравиха го за рождения му ден
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР