Легендарният треньор по физическа подготовка Ави Ковалски, който работи за

...
Легендарният треньор по физическа подготовка Ави Ковалски, който работи за
Коментари Харесай

Приемат бивш треньор на България в Залата на славата на Макаби Тел Авив

Легендарният треньор по физическа подготовка Ави Ковалски, който работи за баскетболния Макаби Тел Авив от 1987 година в продължение на съвсем три десетилетия ще бъде почетен по време на дуела от Евролигата сред израелския гранд и немския Байерн Мюнхен довечера в Тел Авив.

Ковалски работи за кондиционен треньор на националния тим на България по баскетбол за мъже сред 2008-а и 2011-а година, когато селекционер бе различен израелски експерт Пини Гершон.

„ Макаби Тел Авив с горделивост прибавя Ави Ковалски към " Залата на славата " на клуба, непокътната за най-великите състезатели на Макаби за всички времена. Церемонията ще се организира по време на дуела с Байерн Мюнхен от 25-ия кръг на Евролигата “, оповестиха публично от израелския отбор.

Ковалски идва в Макаби през сезон 1986/1987 по самодейност на треньора Ралф Клайн и става първият кондиционен треньор в историята на клуба. Той развива и уголемява тази сфера, помагайки на Макаби до 2015 година.

Попитан за своето най-голямо достижение с клуба, Ави Ковалски разяснява: „ От психическа позиция, това е първото ми предопределение в Макаби и осъзнаването на значимостта на физическата подготовка в спорта. Днес виждаме, че няма тим в лигата, в който да не се отдава значение на позицията. Човекът на тази позиция към този момент има статута на асистент треньор, а когато дойдох в Макаби и два пъти участвахме във Финална четворка, постоянно носех болката, че до момента в който няма трофей, няма самопризнание за свършената работа. Акцентът за мен беше първият ни трофей в Европа, който завоювах с тима. Знаех, че е огромно достижение. След първите три години в клуба споделих на управлението, че е значимо да имаме кондиционни треньори и при подрастващите. Макаби Тел Авив бе първият клуб, който имаше психолог и треньор по физическа подготовка в юношеските сформира. “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР