Легендарният шотландски мениджър сър Алекс Фъргюсън прави интересно сравнение в

...
Легендарният шотландски мениджър сър Алекс Фъргюсън прави интересно сравнение в
Коментари Харесай

Сър Алекс: Трансферът на Берба бе по-болезнен от смяната на тазобедрената ми става

Легендарният шотландски управител сър Алекс Фъргюсън прави забавно съпоставяне в книгата си Leading, излязла през 2015 година. Повод за припомняне на думите на експерта станаха спекулациите, че Хари Кейн може да премине от Тотнъм в Манчестър Юнайтед.

В книгата си Фъргюсън приказва точно за сложните договаряния с „ шпорите” и най-много президента на клуба Даниел Леви.

Примерът, който шотландецът дава е точно с някогашния български нападател Димитър Бербатов, който мина от Тотнъм в Юнайтед през 2008 година.

“Когато научихме, че Леви се опитва да продаде Бербатов на Манчестър Сити, незабавно наехме чартър и го изпратихме да докара играча в Манчестър, с цел да се разберем за персоналните условия на играча и както си мислех в този миг, трансферната сума”, написа Фъргюсън.

„ Точно тогава Леви сподели, че се нуждае от Фрейзър Кембъл – един от най-младите ни нападатели, като част от договорката. Дейвид Гил (тогавашния изпълнителен шеф на Юнайтед) се измъкна, а Леви усили трансферната сума. В последна сметка, с цел да успеем да приключим договорката в точния момент, и да прибавим сол в раната, изпратихме Кембъл в Тотнъм и платихме по-високата сума. Чак до среднощ подписвахме и изпращахме документи по факса, с цел да сме сигурни, че всички документи ще бъдат подготвени преди приключването на крайния период. Цялото това прекарване бе доста по-болезнено от интервенцията ми за промяна на тазобедрената ми става”, добавя великият сър Алекс Фъргюсън.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР