Легендарният рокмузикант Том Пети е починал на 66-годишна възраст в

...
Легендарният рокмузикант Том Пети е починал на 66-годишна възраст в
Коментари Харесай

Музикантът Том Пети ни напусна днес

Легендарният рокмузикант Том Пети е умрял на 66-годишна възраст в Калифорния, оповестиха международните организации. Новината беше доказана от фамилията и на страницата му във Фейсбук.

Говорителката Карла Сакс, представена от АП, сподели, че той е умрял през нощта в понеделник в болница в Лос Анджелис, където е откаран, откакто е открит в безсъзнание в дома му в Малибу след сърдечен арест.

On behalf of the Tom Petty family we are devastated to announce the untimely death of our father, husband, brother,...
Публикувахте от Tom Petty and the Heartbreakers в 2 октомври 2017 година

Малко по-рано уеб сайтът за всемирски вести TMZ заяви, че Пети е признат в болница в тежко положение след сърдечна рецесия. 66-годишният музикант е бил открит в дома си в Малибу в безсъзнание и без пулс, съгласно анонимни полицейски източници, представени от уеб страницата. Той не демонстрира никакви признаци на мозъчна активност и е било "взето решение да бъде изключена системата за изкуствено обдишване ", посочи TMZ в Twitter.

Пети е прочут с шлагери като "Free Fallin " и "American Girl ". Неговата кариера е обвързвана с рокбандата "Хартбрейкърс " и със супергрупата "Травълинг Уилбърис ".

Пети и "Хартбрейкърс " започнаха тази година турне по случай 40-ата си годишнина в Съединени американски щати. Последните им три концерта бяха през септември в Лос Анджелис. Бандата трябваше да свири на две концерта в Ню Йорк през ноември.

Пети сътвори "Хартбрейкърс " в средата на 70-те години на предишния век. Рокмузикантът е съосновател през 80-те години и на супергрупата "Травълинг Уилбърис " дружно с Боб Дилън, Рой Орбисън, Джордж Харисън и Джеф Лин.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР