Легендарният Кени Далглиш за пореден път получи голямо признание от

...
Легендарният Кени Далглиш за пореден път получи голямо признание от
Коментари Харесай

Стогодишната трибуна на "Анфийлд" вече носи името на Кени Далглиш

Легендарният Кени Далглиш за следващ път получи огромно самопризнание от " Ливърпул ", откакто една от трибуните на стадион " Анфийлд " към този момент носи името на шотландеца. Официланата гала се организира в петък, а Крал Кени беше почетен и от почитателите по време на дербито с " Манчестър юнайтед " в събота, което приключи 0:0.

От клуба решиха да прекръстят Стогодишната триубна на Далглиш, който е считан за емблемата на " Ливърпул ", отбелязвайки 40 години от идването му в Мърсисайд. Той минава в отбора през 1977 година от " Селтик " против рекордните тогава 440 хиляди паунда. Легендарният шотландец завоюва 20 (шест трофеи, една ФА Къп, четири Купи на Лигата, пет " Чарити шийлд ", КЕШ три пъти и един път Суперкупата на УЕФА) трофея като състезател и 11 като управител (три трофеи, два пъти ФА Къп, веднъж Купа на Лигата, една Суперкупа и четири пъти " Чарити шийлд " ), той игра за алените сред 1977 и 1990, в продължение на шест години беше играещ управител, а за последно се завърна на " Анфийлд " през сезон 2011-12.

" От състезател до управител. От воин до легенда. Добре пристигнали на естрада " Кени Далглиш ", гласеше надписът на стадиона преди дербито с " Юнайтед ".

На формалното разкриване на трибуната Далглиш предложения най-големите имена в историята на " Ливърпул ": Стивън Джерард, Алан Хансен, Фил Нийл, Майкъл Оуен, Роби Фаулър, Гари Макалистър, Жерар Улие, Джейми Карагър, Рой Евънс и доста други. Специално дойде и сър Алекс Фъргюсън. Легендарният управител е непосредствен другар със своя съотечественик. Събитието почете и другата емблема на " Манчестър юнайтед " сър Боби Чарлтън.

" Първото възприятие, което изпитах е примирение. Не знам какво да кажа, има толкоз доста хора, които заслужават да видят името си на трибуната, а това че от клуба са избрали мен е голяма чест. Чувствам се малко комплициран, само че и необикновено горделив ", сподели Далглиш.

 Феновете на
Феновете на " Ливърпул " преди вчерашния мач с " Юнайтед ".

" Анфийлд " се промени доста в последните години, откакто през 2016 година беше приключена реконструкцията на Централната естрада. Нейният потенциал беше повишен с близо 5000 места и тя към този момент е на три равнища, с цел да може потенциалът на стадиона да стане малко над 54 хиляди души.

" Стадионът се промени толкоз доста от моето идване, само че атмосферата на " Анфийлд " си остава една и съща и е специфична. Когато мачът не върви постоянно можете да очаквате една енергична поддръжка от трибуните, която няма на никое място другаде във Висшата лига ", сподели още Крал Кени.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР