Легендарният инвеститор Уорън Бъфет дари 4 милиарда долара на фондацията

...
Легендарният инвеститор Уорън Бъфет дари 4 милиарда долара на фондацията
Коментари Харесай

Бъфет дарява $4 милиарда за благотворителност

Легендарният вложител Уорън Бъфет подари 4 милиарда $ на фондацията на Бил и Мелинда Гейтс и четири фамилни благотворителни организации. Това е част от обещанието на милиардера да раздаде съвсем цялото си благосъстояние.

Berkshire Hathaway, която Buffett ръководи от 1965 година, заяви, че дарението включва към 14,4 милиона от акциите от клас B, чиято цена на затваряне във вторник беше 277,64 $.

11 милиона акции ще отидат на фондация Бил и Мелинда Гейтс, а 1,1 милиона ще отидат на фондация Сюзън Томпсън Бъфет, кръстена на починалата първа брачна половинка на Бъфет.

Още 770 000 акции също ще отидат три благотворителни организации, ръководени от децата на Бъфет Хауърд, Сюзън и Питър: Фондация Хауърд Г. Бъфет, Фондация Шерууд и Фондация Ново.

От 2006 година насам 91-годишният Бъфет е дарил половината от акциите си в Berkshire, като даренията са на стойност към 45,5 милиарда $.

Въпреки това милиардерът към момента има почти 16% от Berkshire и управлява към една трета от правата на глас.

Berkshire е конгломерат, чиято стойност стига над 600 милиарда $. Притежава десетки бизнеси като железопътната линия BNSF и автомобилното обезпечаване Geico, както и акции като Apple и Bank of America и доста други колоси.

Той и Бил Гейтс измежду първите поддръжници на акцията " The Giving Pledge ", където повече от 200 души като Майкъл Блумбърг, Лари Елисън, Карл Айкан, Илон Мъск и Марк Зукърбърг подаряват най-малко половината от положението си за филантропия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР