Легендарният френски певец и актьор Шарл Азнавур пристигна в България,

...
Легендарният френски певец и актьор Шарл Азнавур пристигна в България,
Коментари Харесай

Азнавур: Чувствам се изключително щастлив, че съм в София

Легендарният френски артист и артист Шарл Азнавур дойде в България, а на ВИП-терминала на Летище София измежду посрещачите бе и посланикът на Република Армения у нас Армен Саргсян. Азнавур, който е с арменски корени, ще изнесе величествен концерт в зала „ Арена Армеец ” на 30 ноември.

Шарл Азнавур слезе от самолета, съпроводен от сина си Никола Азнавур и неговата брачна половинка, както и от част от екипа си. Френският Франк Синатра, както е прочут по целия свят огромният артист, сподели прелестно въодушевление и страхотна кондиция, съобщи Канал 3.

" Чувствам се извънредно благополучен, че съм в София. Нямам самообладание да се докосна до българските просвета и гостолюбие още веднъж. За мен този концерт е в действителност доста персонален и съм подготвил специфична стратегия “, показа с усмивка на уста Шарл Азнавур.

След късата визита с дипломат Саргасян, световноизвестният френски реализатор с арменски корени се насочи към обезпечения му ВИП хотелски апартамент, където всичко бе приготвено в сходство с желанията му: обзавеждане единствено от естествени материали, пухени възглавници, специфична охладителна система за селекцията бели виновност, която също пътува с него, чердже за релаксация и йога, пресни плодове.

Шарл Азнавур ще остане в София общо четири дни, през които има много дейна стратегия: ще бъде специфичен посетител на няколко събития с присъединяване на дипломат Саргасян, който ще му сервира цветя на сцената преди старта на концерта, както и с редица известни персони от културния и публичен живот у нас.

Ученикът на Едит Пиаф изрази също желанието си да направи къса разходка из София и да се запознае с забавните културни и исторически забележителности, като необикновен интерес за него съставляват археологическите монументи, съставляващи античното населено място Сердика.

Забележителният театър на Шарл Азнавур на 30 ноември, който ще потопи повече от 5000 родни почитатели в атмосферната на достоверен френски спектакъл, е част от актуалното международно турне на звездата, което ще бъде и последно за кариерата му – неговото огромно „ Сбогом “ със сцената.

От София, Азнавур отлита непосредствено за Виена, а по-късно се завръща в родната си Франция, където са планувани повече от 10 концерта. Турнето ще приключи в Москва, след което Шарл Азнавур ще се отдръпна в родината си в уединението на прелестната природа и атмосфера на своето имение.

Билетите за концерта на Шарл Азнавур в " Арена Армеец “ на 30 ноември могат да се открият в мрежата на Eventim на цени 59 лева, 89 лева и ВИП места от 150 лева и 200 лева

На забележителната възраст от 93 години Азнавур е в невероятна форма и не е спирал да концертира през последните няколко години в най-големите международни зали с нестихващи аплодисменти от страна на публиката.

На 24 август той получи и следващото си огромно самопризнание за изключителната си 70-годишна кариера - той стана първият френски реализатор със звезда в Алеята на славата в Холивуд.

Понастоящем Шарл Азнавур е и един от рекордьорите за най-дълголетен актьор на актуалната музикална и театрална сцена.

Роден в фамилията на арменски имигранти под името Шанур Вахинаг Азнавурян, още в ранна детска възраст изпълнителят навлиза в света на театъра. Започва да пее на 9 години и скоро приема артистичното име Азнавур.

За неговия пробив оказва помощ Едит Пиаф, която го чува да пее и го взема със себе си на турне във Франция и Съединени американски щати. Често именуван „ френският Франк Синатра “, Азнавур пее и твори на първо място за любовта.

Написал е над 1000 песни и мюзикли. Азнавур пее на 5 езика и е един от най-известните френски артисти зад граница, като е изпълнявал песни в най-знаменитите международни концертни зали.

В актива си Азнавур има 100 милиона продадени албуми, 1200 песни, 80 кино лентата, 294 албума и хиляди концерти в над 90 страни. Песента, която печели любовта на почитателите из целия свят и изстрелва Шарл на 1-во място в доста страни, се назовава “SHE ” – тя озвучава и филмовия шедьовър “Notting Hill ”.

Други негови шлагери са и “La Mamma ”, “La Bohème ”, „ Paris Au Mois D`aout “, " Tous les visages De l`amour ", " Et Moi Dans Mon Coin " и доста други.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР