Легендарният британски футболист и треньор Мартин О`Нийл разгледа част от

...
Легендарният британски футболист и треньор Мартин О`Нийл разгледа част от
Коментари Харесай

Легендарният Мартин О'Нийл възхитен от България и Мача на надеждата

Легендарният английски футболист и треньор Мартин О`Нийл прегледа част от забележителностите на София в компанията на известния футболен държавник Кирил Евтимов. Както е известно, 71-годишният О`Нийл беше в България за благотворителния " Мач на вярата ", извършен от фондацията на Стилиян Петров. В събитието взеха присъединяване доста митове на българския и международния футбол.

В диалога си с Евтимов някогашният треньор на Селтик, Астън Вила и националния тим на Ейре изрази възхищението си от цялостната организация на събитието и призна, че още веднъж би дошъл в България за сходна самодейност. Припомняме, че " Мачът на вярата " беше с благотворителна цел за подкрепяне на лекуването на хората с онкологични болести в България.

По време на разходката си из София в компанията на Кирил Евтимов, Мартин О`Нийл показа, че това не е първото му посещаване в България и добре си спомня предходните. Той играе за Северна Ирландия при успеха с 2:0 на " Васил Левски " в подготовка за Евро`80, две години по-късно с Нотингам губи с 0:1 от ЦСКА в мач от 1/16-финалите за КЕШ. Последната му аудиенция у нас е през юни 2019 година, когато като управител на Нотингам идва у нас за европейската подготовка против Косово (2:3), с цел да следи вратаря на гостите Арианет Мурич, който по това време е част от Манчестър Сити. Впоследствие косоварят заиграва в Нотингам като преотстъпен под управлението на Мартин О`Нийл.

Заедно с Евтимов, северноирландецът посети хотела, в който е отсядал с Нотингам през 1980 година и това му върна доста мемоари от това време. Бившият треньор на Стилиян Петров в Селтик и Астън Вила остана извънредно впечатлен от архитектурата на Народния спектакъл " Иван Вазов ". Той посети и църквата " Света Неделя ", а от българския си компаньон научи историята за атентата в храма през 1925 година

След разходката О`Нийл и Евтимов изпиха по едно кафе на " Витошка " и организираха прелестен диалог. При прибирането си в хотела именитият експерт получи от Кирил Евтимов за подарък бутилка българско алено вино. Във фоайето българинът се видя с близкия си другар и легенда на Арсенал Робер Пирес, както и с някогашния състезател на Ливърпул и националния тим на Испания Луис Гарсия. За двамата Евтимов също беше подготвил изненади - преводни версии на книгата " 40 митове за чудесата на България ".

За своя изненада, в хотела Кирил Евтимов съумя да се снима с именитата си бургаска съгражданка - актрисата Мария Бакалова, която е първата българка с номинация за най-престижната кино премия " Оскар ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР