Легендарният автокрадец Асен Колев-Хастара се предаде вчера в столичната полиция.

...
Легендарният автокрадец Асен Колев-Хастара се предаде вчера в столичната полиция.
Коментари Харесай

Легендарен софийски бандит се предаде в полицията, а Лъвицата...

Легендарният автокрадец Асен Колев-Хастара се съобщи през вчерашния ден в столичната полиция. Той беше разгласен за търсене след акцията против бандата на Лъвицата, при която съумя да се измъкне, написа "Телеграф ".



Заедно с Хастара, само че към този момент с юристи в късния следобяд цъфнаха и други търсени като част от ОПГ-то: Петър Тодоров-Софиянеца и Георги Михайлов – Гопето, оповестява "Телеграф ", базирайки се на Министерство на вътрешните работи и спецобвинението.

В същото време до момента в който се предаваха джамбазите, спецсъда пусна без никакви ограничения арестуваните във вторник – Светослав Петков-Лъвицата, Кико, Джери и още двама апаши. От спецпрокуратурата показаха още във вторник, че лицата са участници в проведена незаконна група за обири на първокласни коли и елементи от тях.

Обяснения

Хастара дошъл самичък още в ранни зори през вчерашния ден. Започнал да изяснява, че не знае за какви коли го търсят и няма нищо общо с това. На въпроса какво работи обаче, обяснил: „ Шофьор съм в една компания, но не я помня коя е, не се сещам и по какъв начин се споделя “.

Още по-нелепи отговори давали и посочените за част от ОПГ-то на Лъвицата – Гопето и Софиянеца. Единият разказал по какъв начин по време на акцията не си бил у дома, тъй като ходил да тича в парка.

Другият пък непосредствено декларирал, че работи легално и взима 800 лева заплата. Така и не станало ясно тогава чии са колите за 70-80 бона, с които е виждан да се придвижва из София.

Мерки

Паралелно с разпитите на предалите се джамбази, в профилирания съд бяха гледани ограниченията на арестуваните Лъвицата, Кико, Джери и сие. Те били освободени без никакви наказания, стана ясно късно вечерта през вчерашния ден.

Те бяха закопчани в ранни зори във вторник при акция на Столична дирекция на вътрешните работи и спецпрокуратурата. Командоси от „ Кобра “ влязоха в 6 ч. в домовете им по следствие за ОПГ за кражба на първокласни джипове от три марки.

Предпочитаните за стесняване всъдеходи от бандата били „ Тойота Ленд крузър “, „ Лексус “ и „ Рейндж Роувър “, които костват по 150-160 000 лева Легендарните автокрадци обаче ги пласирали на части и взимали за возило по към 20 000 лева Ако бързали, непосредствено се спазарявали да ги дават в недопечен тип, а не нарязани.

Йерархията

Като тартори на бандата са посочени Лъвицата и Софиянеца. Под тях били Хастара, Кьоравия, Чикията, Радостин, Митко. По оперативни данни престъпно проявения Джери режел откраднатите джипове в постройка в бивше Трудово-кооперативно земеделско стопанство край Перник.

Кико пък ги прекарвал от един скришен гараж в различен, с цел да не бъдат засечени от ченгетата. В хода на следствието станало ясно още, че групата от именити автоджамбази, познати още от предишния век в престъпния контингент, се събрала преди към 3 месеца.

Разследвани са за минимум 10 удара на суперлуксозни джипове от цяла София. Как ще приключи следствието обаче, към момента не се знае. Интересна детайлност е, че съвсем всички от автокрадците са с висящи каузи за идентични прегрешения. В пандиза финален влезе Хастара, само че откакто излежа наказването си преди година излезе на независимост.

Експертизи

В хода на акцията на спецпрокуратурата и Столична дирекция на вътрешните работи против Лъвицата, Хастара и сие са били конфискувани 11 суперлуксозни лимузини и джипове. Назначени са експертизи, които би трябвало да покажат въпросните арестувани лица имат ли легални трудови приходи, с цел да имат сходни коли.

Разпоредени са и експертизи на конфискуваните при обиските пари и движимости, които имат отношение към следствието. Интересното е, че съседи на арестуваните споделят по какъв начин ги виждат с джипове за по 80-90 000 лева, само че не знаят с какво се занимават.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР