Легендарният анимационен герой Попай увеличава силата си с яденето на

...
Легендарният анимационен герой Попай увеличава силата си с яденето на
Коментари Харесай

Силата на Попай моряка обяснена от немски учени

Легендарният анимационен воин Попай усилва силата си с яденето на спанак. Немски учени разкриват истината зад изобразяваната мощност на рисувания симпатяга.

Радио ARD и телевизия Arte оповестиха, че изследване в университета в Берлин, подкрепено от Световната антидопингова организация (WADA), разкри, че веществото екдистерон в зеленчука е повишило силата на изследваните спортисти и би трябвало да бъде оповестено отвън закона.

Според изследването спортисти, участващи в 10-седмична стратегия и консумиращи екдистерон посредством хранителна добавка, станали три пъти по-силни от тези свои сътрудници - контролната група, която приемала плацебо.

" Нашата догадка беше, че ще забележим нарастване на достиженията, само че не чакахме да е толкоз огромно, " сподели професор Мария Пар от Берлин.

В отчета се показва, че екдистеронът се съдържа в разнообразни зеленчуци, от които спанакът е най-известен.

Що се отнася до Попай, чийто облик е основан през 1929 година, Пар споделя: " Може би са знаели нещо, което трябваше да изследваме тези дни. " В отчета се споделя, че Пар е предложила на WADA да добави екдистерон в листата на неразрешените субстанции.

Проучването е почнало след признаци, че екдистеронът се употребява в съветския спорт и че са били основани хранителни добавки с веществото, защото дават обещание повече мощ и мускулна маса, и по-бързо възобновяване по време на тренировките. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР