Легендарният американски продуцент Фил Спектър , чийто стил „Стена от

...
Легендарният американски продуцент Фил Спектър , чийто стил „Стена от
Коментари Харесай

Продуцент на „Бийтълс” почина в затвора

Легендарният американски продуцент Фил Спектър, чийто жанр „ Стена от звука “ революционизира на записите на рок музиката при започване на 60-те години, е умрял на 81-годишна възраст, заяви „ Гардиън “.

Продуцентът с новаторски способи, който стои зад сполучливи албуми като " Let It Be " на The Beatles, излежаваше присъда в калифорнийски затвор за убийството на актрисата Лара Кларксън през 2003 година, прецизират от Агенция Франс Прес.

Спектър е бил диагностициран с COVID-19 преди четири седмици и е бил трансфериран от затворническата си килия, където е излежавал 19-годишна присъда, в болница, съобщи Ройтерс.

Смъртта на Спектър е доказана от щатските затворнически управляващи в Калифорния: „ Затворникът Филип Спектър беше разгласен за умрял от естествена гибел в 18:35 ч. в събота, 16 януари 2021 година, във външна болница. Официалната му причина за гибелта му ще бъде избрана в допълнение ".

Според TMZ пандизчията е умрял от затруднения, свързани с COVID-19, откакто е бил признат в болница. Бил диагностициран преди 4 седмици и е прекарал известно време в болничното заведение, само че се е възстановил задоволително, с цел да бъде върнат в килията си.

През 2009 година, 69-годишният по това време музикален продуцент, беше наказан на 19 години затвор за убийството на Лана Кларксън, която той бе прострелял в дома си 6 години по-рано.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР