Лефкими. Петрит Зифле, 63-годишен мигрант от Албания, който работил във

...
Лефкими. Петрит Зифле, 63-годишен мигрант от Албания, който работил във
Коментари Харесай

„Фактор“ : Грък уби албанец след спор за името на Македония

Лефкими. Петрит Зифле, 63-годишен мигрант от Албания, който работил във плантация на остров Корфу е погубен от 44-годишен локален гражданин след препирня за името на Македония в кафене, предава скопското електронно издание „ Фактор “ .
На 25 ноември Зифле се намесил в гръмък спор на прилежащата маса, на която при аргументирането за Македония били клеветени и расово дискриминирани всички разнообразни раси. Петрит дал отговор и се стигнало до скандал, който бил преустановен, а жертвата си тръгнала от заведението, изпратена с псувни и закани.
По-късно членът или симпатизант на екстремно-дясната партия „ Златна зора “ направил засада на Зифле и го умъртвил с ловджийска пушка. След това хвърлил тялото в канавка около локалният път сред Драготина и Спартера, на три километра от Лефкими. На идната заран локален гражданин разкрил натрупа, когато минал наоколо с колата си.
Както отбелязва изданието, полицията на вятъра претърсвала морското дъно в близост в търсене на оръжието, само че на верния път я насочило парче от пушката, открито на мястото на закононарушението. Убийството е разкрито за пет дни. Убиецът е направил признания и е арестуван под стража.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР