Леденият аквариум в Природонаучния музей ще посреща посетители от септември.

...
Леденият аквариум в Природонаучния музей ще посреща посетители от септември.
Коментари Харесай

Леденият аквариум в Природонаучния музей посреща посетители наесен

Леденият аквариум в Природонаучния музей ще посреща гости от септември. Вече са контрактувани първите жители, които посетителите ще могат да видят. Припомняме ви, че 31-вата експедиция отпред с проф. Христо Пимпирев до нашата база на остров Ливингстън имаше задача посредством особено съоръжение да бъдат докарани забавни екземпляри – риби и безгръбначни. За страдание всички уловени морски жители, измежду които и ледена риба, не оцеляха сложното пътешестване на експедицията ни към България.
Прочетете още
„ С помощта на огромна комерсиална верига ще получим раци и омари от Финландия. Директорът на веригата магазини за продажби на едро реагира доста положително и даде обещание помощ. Водим диалози и с аквариум в Норвегия, от който да бъдат доставени по-екзотични екземпляри ”, описа шефът Огнян Тодоров.

Той добави, че има възможност акваристът от Природонаучния музей да се причисли към експедицията до ледения континент следващата година, с цел да извърши сполучливо задачата за доставка на уловени там екземпляри.

" Идеята се роди в един диалог с доцент доктор Любомир Кендеров от Софийския университет. Проф. Пимпирев също откликна. Закупихме особено съоръжение за превозване  до Пловдив. Най-кризисно за тях е прекосяването на тропика, което е в продължение на две седмици ", описа  Огнян Тодоров дни преди отпътуването на експедицията тази година.

Един от най-атрактивните ексземпляри, които от музея се надяваха да покажат на посетителите, бе ледената риба, която няма хемоглобин и е транспарантна.

Новата атракция обаче се отсрочва за идната година. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР