Лечението с Remdesevir се препоръчва основно при пациенти в началото

...
Лечението с Remdesevir се препоръчва основно при пациенти в началото
Коментари Харесай

При кои случаи на КОВИД да използваме Ремдесивир?

Лечението с Remdesevir се предлага главно при пациенти при започване на болестта – в първите 5-7 дни от началото на болестта, когато е налице вирусна репликация. При публикувания в този момент Делта вид този интервал е 3-6 дни. Пациентите нормално биват приети в болница към 7-10 ден от началото на болестта, когато включването към лечението на противовирусен медикамент, какъвто е  Remdesivir, не е целесъобразно. При значително от пациентите има и съответни противопоказания за използването на този лекарствен артикул. Това написа проф. Татяна Червенякова, координатор на Експертния съвет по компетентност „ Инфекциозни заболявания “, в мнение, изпратено до министъра на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров.

Проф. Червенякова отбелязва, че Remdesivir би трябвало да бъде прилаган в посочения интервал при лица с диабет, автоимунни, онкологични и съпътстващи болести, при които пациенти се чака ковид ната зараза да протече по-тежко.

В мнението се показва още, че е належащо прецизиране на лекуването на пациенти с COVID-19 с Remdesivir, като би трябвало да се взима поради времето на използването му и рискът от напредване на болестта. При пациенти с тежко протичане на ковид ната зараза се развива систематичен инфекциозен развой, който води до полиорганна непълнота. За да се предотвратят или смекчат тези хипервъзпалителни процеси, в лекуването би трябвало да бъдат включени кортикостероиди. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР