Лечението с медикамента „Есмия“ временно ще бъде прекратено. Това съобщава

...
Лечението с медикамента „Есмия“ временно ще бъде прекратено. Това съобщава
Коментари Харесай

Прекратяват лечението с лекарство за миома


Лечението с медикамента „ Есмия “ краткотрайно ще бъде прекъснато. Това оповестява Изпълнителната организация по медикаментите на своя формален уебсайт. Причината е, че сега Комитетът за оценка на риска в следене на лекарствената сигурност (PRAC) към Европейската организация по медикаментите (ЕМА) преразглежда изгодите и рисковете от използването на лекарствения артикул.

Медикаментът се употребява за лекуване на дами с маточни фиброзни тумори (миоми). В последните няколко месеца в комитета са постъпили известия за пациентки със съществени увреждани на черния дроб, в това число чернодробна непълнота, довела до чернодробна трансплантация. В тази връзка той взима решение за налагане на краткотрайната мярка и предлага на дамите, употребяващи лекарството, да ревизират постоянно чернодробната си функционалност.

„ Всички дами, които използват Есмия, би трябвало да организират чернодробни функционални проучвания най-малко един път месечно до момента в който трае лекуването. Ако пробата демонстрира промени (повече от двукратно нараснали

над нормата чернодробни

проби), лекуването би трябвало да се спре и пациентът да бъде на строго наблюдаване. Чернодробните проби би трябвало да бъдат още веднъж тествани 2 до 4 седмици след прекъсване на лекуването “, показват от Изпълнителната организация по медикаментите.

Свързани публикации.. Приеха промени в Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина 0 Стартира основаването на осведомителна система в ИАЛ 0 Дайте своя принос използването на медикаменти да стане по-безопасна като съобщавате подозирани нежелани реакции: Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ) започва онлайн акция 0

От Комитета за оценка на риска в следене на лекарствената сигурност предлагат ан лекарите да не предписват „ Есмия “ на нови пациентки или на тези, които към този момент са провели един курс с лекарството.

Проверката за връзката сред „ Есмия “ и случаите на тежки чернодробни увреждания е стартирала още през декември 2017 година Накрая специалистите ще оповестят публично по какъв метод е най-добре да се лекуват дамите с миоми.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР