Лечението на кариесите на млечните зъби е задължително, тъй като

...
Лечението на кариесите на млечните зъби е задължително, тъй като
Коментари Харесай

Трябва ли да се лекуват млечните зъби при децата?

" Лечението на кариесите на млечните зъби е наложително, защото те водят до огромен дискомфорт при децата. Въпреки, че са млечни зъби – те също болят и, когато един кариес на млечен зъб не се лекува, той би довел до пулптит и до инфектиране на нерва. " Това сподели за Радио " Фокус " – Пирин доктор Калоян Иванов, стоматолог от Благоевград.
Той добави, че това от своя страна води до инфектиране на тъканите на зъбите, което въздейства на пробива на непрекъснатите зъби, които се намират под млечните. " Това може да бъде причина за закъснение на пробива на непрекъснатите зъби. Така, че един кариес на млечен зъб е належащо да се лекува в най-кратки периоди ", съобщи доктор Калоян Иванов. Той разяснява и въпросът обвързван с опцията за разпространяване на кариес от млечен зъб върху прилежащ.
" Разпространението по този метод е неизбежно, когато са в съседство. Причината е, че кариеса е трансмисивно инфекциозно заболяване и се предава на близките здрави зъбни тъкан ", добави доктор Калоян Иванов.Храненето оказва въздействие върху здравето на зъбите.
 По думите му храненето е главен фактор за здравето както на млечните зъби, по този начин и на непрекъснатите. " Всички храни, които са богати на въглехидрати и на елементарни захари – въздействат върху здравето. В подобен случай в случай че не се поддържа оптимална хигиена на зъбите, то това води до развиване на кариес, утежняване на положението на зъбите и след това болежка при децата ", сподели още доктор Калоян Иванов. Той разяснява и въпросът обвързван с настинките и вирусните инфекции, за това дали оказват въздействие върху краткотрайните зъби на децата.
" Вирусните инфекции не оказват въздействие съответно върху зъбите на децата. При вирусна зараза спада имунитетът, което от своя страна може да докара до усилване на болката при към този момент действителен кариес или пулпит на краткотрайните зъби ", уточни още доктор Калоян Иванов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР