Лечение с черничеви листа се прилага при редица заболявания. Съдържат

...
Лечение с черничеви листа се прилага при редица заболявания. Съдържат
Коментари Харесай

Полезни свойства на чая от черничеви листа

Лечение с черничеви листа се ползва при редица болести. Съдържат минерали и витамини, които оказват помощ за попречване на диабет, простуда и проблеми с кръвоносните съдове. Имат 25 пъти повече калций от млякото, 10 пъти повече фибри от зеления чай и повече желязо от спанака!

Лечение с черничеви листа и потребни свойства на чая

Минерали и антиоксиданти

Съдържа желязо, калций и цинк, бета каротин и аскорбинова киселина. Антиоксидантите оказват помощ за елиминирането на свободните радикали.

Кръвна захар

Чаят от листа на черница е извънредно потребен за хора с диабет, само че също и за тези, които са предразположени към това заболяване.

Холестерол

Според “BioMed Research International ” прахът от листа на черница оказва помощ за намаление на равнищата на триглицеридите и холестерола. Чаят от листата на черница оказва помощ за намаление на холестерола и триглицеридите.

Противовъзпалителни резултати

Проучване, оповестено в “Journal of Functional Foods ”, обобщава обстоятелството, че възпалението, породено от хронични болести, може да се лекува с листа от черница.

Симптоми на простуда

Чаят от черница се употребява за лекуване на черния дроб и обвързваните с него болести. Лекува главоболие, кашлица, болки в очите и възпалено гърло. Противодейства на развиването на бактериални варианти.

Загуба на тегло

Чаят от черница предотвратява усвояването на въглехидратите. Помага на тялото да отстрани въглехидратите и нишестето от тялото. Намалява глада посредством намаление на кръвната захар. Това води до намаляване.

Кръвоносни съдове

Чаят от черница оказва помощ за понижаване на риска от атеросклероза, като понижава окисляването на холестерола в кръвоносните съдове. Това се дължи на съществуването на флавоноиди и кверцетин в листата на черницата.

Магнезий

Магнезият е от значително значение за действието на нервите, мускулите и поддържа сърцето крепко. Повишава енергийния метаболизъм, поддържа здрави костите, подкрепя имунната система, управлява равнищата на кръвната захар и поддържа обикновено кръвното налягане.

Диабет

Чаят от черница предотвратява диабета, като лимитира огромни количества монозахариди. Проблемите с тежестта също понижават, защото блокира навлизането на нежеланите непотребни захари в кръвта. Листата на черница предотвратяват диабет вид 2, като поддържат надзор върху кръвната ви захар.

Атеросклероза

Чаят от листата на черница оказва помощ да се предотврати натрупването на богати на холестерол плаки в артериите. Ограничава окисляването на LDL холестерола.

Съдържа витамин В2

Наличието на витамин В2 подкрепя производството на червени кръвни кафези, ръководи тяхното възпроизвеждане и напредък, производството на сила, управлява функционалността на щитовидната жлеза, отстранява акнето, поддържа здравето на нервната система, очите, подтиква усвояването на минерали, поддържа храносмилателния тракт здрав.

Зрение

Чаят от черница има високо наличие на витамин А, който оказва помощ за възстановяване на зрението. Предотвратява утежняването на зрението и недъгавост на ретината.

Освен това оказва помощ за понижаване на тъмните петна по кожата. Кожните проблеми могат да бъдат лекувани посредством накисване на листа от черница за към тридесет минути в гореща вода. Освен това подтиква растежа на косата и я прави здрава.

Антиоксидант

Чаят има антидиабетни резултати и антиоксидантни свойства и намалява холестерола и възпалението. Антиоксидантите, като бета каротин и аскорбинова киселина, оказват помощ за попречване на увреждане на клетките, породено от свободните радикали. Рискът от рак може да бъде отстранен посредством консумация на храни и питиета, богати на бета-каротин.

Хранителен

Сокът от черница съдържа антиоксиданти, витамини и минерали. Има и лечебни свойства. Подобрява кръвообращението и намалява кръвното налягане, което води до по-нисък риск от формиране на кръвни съсиреци и инсулти. Признаците на анемия могат да бъдат отстранени с чай от черница.

Полезен за кръвта

Чаят от черница подтиква кръвообращението и пречиства кръвта. Успокоява нервите и обогатява кръвта. Пречиства черния дроб и укрепва бъбреците. Освен това форсира процеса на възобновяване. Намалява неприятния холестерол и предотвратява блокирането на притока на кръв, което оказва помощ за попречване на инфаркти и инсулти. Повишава имунитета.

Странични резултати

Ниска кръвна захар

Кръвната захар може да се намали посредством пиянство на чай от черница. Понижаването на кръвната захар води до апетит, главоболие, трептене, замъглено зрение, виене на свят, прекалено изпотяване и комплициране. Говорете с Вашия доктор, в случай че получите тези нежелани реакции, до момента в който пиете чай от черница.

Лекарствени взаимоотношения

Тези, които одобряват медикаменти за диабет, би трябвало да заобикалят потреблението на чай от черница. Лекарството може да взаимодейства с чая, да понижи равнището на кръвната захар под естествената граница. Преди да пиете чай от черница, би трябвало да се консултирате с Вашия доктор.

Алергични реакции

Ако контактът със стъблата или листата и сока на дървото предизвиква раздразнение на кожата, тогава не консумирайте този чай. Незабавно потърсете лекарска помощ, в случай че почувствате интензивен пулс, затруднено дишане, хрипове и отичане.

Вижте още: Алкални храни

Ефекти върху бъбреците

Хората с бъбречни проблеми могат да изпитат дискомфорт заради високото съществуване на калий. Затова е най-добре да избягвате чая от черница, в случай че имате проблеми с бъбреците.

Противопоказания

Бременните дами, тези, които кърмят или тези, които ще бъдат подложени на интервенция през идващите две седмици, би трябвало да заобикалят чая от черница.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР