Лечебници взимат пари от три места за едно и също

...
Лечебници взимат пари от три места за едно и също
Коментари Харесай

Преглед на печата

Лечебници взимат пари от три места за едно и също лекуване, написа " Монитор " на първа страница. Разследване на вестника открива, че някои лечебни заведения калкулират тоалетната хартия като ВИП услуга. 13 500 лв. е източило здравно заведение от Касата за раждане. " Монитор " написа и за изнудване на пациенти в разнообразни лечебни заведения. " Карат бременна да заплаща за избор на един доктор " в дребен град. Раковоболна била изнудвана да заплаща за обезболяващ крем във Велико Търново, в столицата са желали пари за надзорен обзор на опериран от сърце. " Стандарт " цитира шефа на Здравната каса доктор Дечо Дечев " Неизбежно ще плащаме повече за здраве ". " Дума " осведоми, че общинските лечебни заведения поддържат хрумвания от програмата на Българска социалистическа партия " Визия за България ". Това е съобщила Корнелия Нинова след среща с лекарите. " Единодушни сме, че здравната промяна ще натовари най-бедните ", съобщи водачът на социалистите на среща с публицисти.

Нова инсталация във Военно-медицинската академия дава късмет за диагностика и лекуване на онкозаболявания на белия дроб, написа " Труд ". Всяка година у нас заболяват над 3 500 души. С модерния уред ще се вършат и лечебни процедури.

Осем пъти е разликата сред най-бедните и най-богатите у нас, написа " 24 часа ". В столицата се организира полемика за неравенството и бедността у нас под патронажа на президента Румен Радев. Той акцентира, че неравенството ражда корупция и престъпност. Според " Стандарт ", президентът Радев е отправил, изтъквам, " бюджетен огън " към премиера Борисов. Президентът желае депутатите да вземат решение защо ще се харчи остатъкът в хазната. Финансовият министър Горанов пък репликира със закона, написа още вестникът.

" Земя " цитира на първа страница майките на деца с увреждания " Борисов е отговорен за неналичието на промени ".

Темата на днешния брой на " Труд " е капитали. По данни на Института за пазарна стопанска система, директните задгранични вложения у нас от Съединените щати са над пет % от вложенията от чужбина за последните 28 години. Най-често те влизат в страната през други страни като Холандия да вземем за пример.

Заради подхванатата в Европа битка с пластмасата, в огромните хотели желаят съвсем три евро за пластмасова чашка, написа " Телеграф ". Коктейлите към този момент са без сламки. Опаковката дефинира от ден на ден цената на продукта, установи изданието.

" В политиката се отваря вратата за нов избавител ", разяснява, в изявление за " Сега ", социологът Добромир Живков от организация " Маркет линкс ". Според него, българинът се трансформира от жител в гражданин. " Сега " предлага още един коментар, този път на плана за Закон за вероизповеданията.

Политиците вършат съществена неточност, като се пробват да възпрат крайните религиозни настроения със засилен държавен надзор над вероизповеданията, написа в коментара.

" Папата идва в София за Гергьовден " е водещото заглавие на " 24 часа ". Това е 17 години след историческата аудиенция на Йоан - Павел Втори, прецизира вестникът. Франциск ще посети също Македония и Румъния. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР