Лечебните заведения в областите със заболеваемост над 120 души на

...
Лечебните заведения в областите със заболеваемост над 120 души на
Коментари Харесай

Ангелов разпореди спиране на плановите операции и прием в болници в областите с много COVID-случаи


Лечебните заведения в области те със заболеваемост над 120 души на 100 хиляди население преустановяват плановия банкет и плановата оперативна активност. Всички лечебни заведения в съответните области са задължени да разкрият COVID структури с най-малко 10% от общия брой кревати, с които разполагат.

В лечебни заведения те в области те със заболеваемост от 60,0 до 119,9 души на 100 хиляди население се прекратява плановата оперативна активност. Тези лечебни заведения са задължени да разкрият COVID-структури с най-малко 5% от общия брой кревати, с които разполагат.

Забраната, надлежно за планов банкет и планова оперативна активност, не се отнася за осъществяването на дейностите, свързани с трансплантацията на органи, тъкани и кафези, диагностиката и лекуването на пациенти с онкологични и онкохематологични болести, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, без значение от метода на родоразрешение.

Това подрежда министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов с издадена през днешния ден Заповед № РД-01-619/23.10.2020 година Заповедта влиза в действие от 25 октомври (неделя).

В същата заповед се показва още, че регионалните шефове и органите на локално самоуправление основават нужната организация за надзор по съблюдаване на противоепидемичните ограничения, както и че имат право да вкарват спомагателни ограничения.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР